Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Безпека та оборона для прикордонної Сумщини є першочерговими

Дата: 26.01.2022 15:57
Кількість переглядів: 305

Фото без описуГолова облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ спільно з командувачем військ ОК «Північ» генерал-майором Віктором НІКОЛЮКОМ провів нараду з представниками силових і військових структур Сумщини.

У ході наради присутні розглянули оперативну обстановку вздовж державного кордону України в межах Сумщини та відпрацювали питання взаємодії військових, силових структур у випадках будь-яких надзвичайних ситуацій, в тому числі й агресії, та зняття напруги в суспільстві.

За словами голови облдержадміністрації, наразі у ЗМІ певним чином нагнітається суспільна ситуація, поте загроз військового вторгнення немає, тож паніки серед населення бути не повинно.

«Люди мають розуміти, що у разі будь-якої надзвичайної ситуації природного, техногенного чи військового характеру, вони і їхнє майно будуть захищені. Військові знаходяться на місцях, всі служби і правоохоронці працюють, є координація, злагодженість дій і розуміння кожною структурою своїх функцій і відповідальності», – підкреслив Дмитро Живицький.

За словами командувача військ ОК «Північ» генерал-майора Віктора Ніколюка, ознак, які б вказували на безпосередню підготовку військ ворога до наступальних дій, не відмічається. Проте українські військові готові реагувати на різні варіанти розвитку подій, а питання територіальної оборони є першочерговими.

Він повідомив, що протягом лютого в масштабах Збройних Сил України будуть проведені командно-штабні навчання. В ході навчань здійснюватиметься практичне відпрацювання спільних дій з питань розгортання військових підрозділів тощо.

За словами Дмитра Живицького, командно-штабні навчання допоможуть перевірити готовність реагувати на різні виклики, виявити ті точки, де слід посилити роботу і удосконалити систему взаємодії.

«Протяжність кордону із ворогом у нас одна з найбільших, тому злагодженість і координація – вкрай важливі. Чим міцніші ми будемо, тим менше шансів і бажання в агресора сюди наближатися», – прокоментував він.

Джерело: http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/28145-bezpeka-ta-oborona-dlya-prykordonnoyi-sumshchyny-ye-pershocherhovymy.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь