A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Безпека та оборона для прикордонної Сумщини є першочерговими

Дата: 26.01.2022 15:57
Кількість переглядів: 279

Фото без описуГолова облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ спільно з командувачем військ ОК «Північ» генерал-майором Віктором НІКОЛЮКОМ провів нараду з представниками силових і військових структур Сумщини.

У ході наради присутні розглянули оперативну обстановку вздовж державного кордону України в межах Сумщини та відпрацювали питання взаємодії військових, силових структур у випадках будь-яких надзвичайних ситуацій, в тому числі й агресії, та зняття напруги в суспільстві.

За словами голови облдержадміністрації, наразі у ЗМІ певним чином нагнітається суспільна ситуація, поте загроз військового вторгнення немає, тож паніки серед населення бути не повинно.

«Люди мають розуміти, що у разі будь-якої надзвичайної ситуації природного, техногенного чи військового характеру, вони і їхнє майно будуть захищені. Військові знаходяться на місцях, всі служби і правоохоронці працюють, є координація, злагодженість дій і розуміння кожною структурою своїх функцій і відповідальності», – підкреслив Дмитро Живицький.

За словами командувача військ ОК «Північ» генерал-майора Віктора Ніколюка, ознак, які б вказували на безпосередню підготовку військ ворога до наступальних дій, не відмічається. Проте українські військові готові реагувати на різні варіанти розвитку подій, а питання територіальної оборони є першочерговими.

Він повідомив, що протягом лютого в масштабах Збройних Сил України будуть проведені командно-штабні навчання. В ході навчань здійснюватиметься практичне відпрацювання спільних дій з питань розгортання військових підрозділів тощо.

За словами Дмитра Живицького, командно-штабні навчання допоможуть перевірити готовність реагувати на різні виклики, виявити ті точки, де слід посилити роботу і удосконалити систему взаємодії.

«Протяжність кордону із ворогом у нас одна з найбільших, тому злагодженість і координація – вкрай важливі. Чим міцніші ми будемо, тим менше шансів і бажання в агресора сюди наближатися», – прокоментував він.

Джерело: http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/28145-bezpeka-ta-oborona-dlya-prykordonnoyi-sumshchyny-ye-pershocherhovymy.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь