A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Сумщина невдовзі може вийти з червоного рівня епідемічної небезпеки

Дата: 16.12.2021 15:51
Кількість переглядів: 561

Фото без описуПро це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор ЛЯШКО під час брифінгуМіністерство охорони здоров’я вже ініціювало скликання комісії ТЕБ та НС для розгляду цього питання до прийняття відповідного рішення.

За індикаторними показниками можуть бути виведені з червоного рівня епідемічної небезпеки ще чотири області – Сумська, Київська, Житомирська та Черкаська.

Віктор Ляшко розповів, що зараз захворюваність в Україні вдвічі менша за поточну європейську. Наразі Україна вийшла із топ 10 країн з найбільшою захворюваністю на COVID-19 в Європі. Вперше за останні 3 місяці рівень госпіталізацій у кожному із регіонів України опустився нижче граничного значення у 60 осіб на 100 тисяч населення. Зайнятість ліжок з киснем зменшилася у 2 рази – з 70%  до 35%. Два з трьох ковідних ліжок із киснем є зараз вільними, тобто зайнята лише третина всіх наявних ліжок.

Кабмін продовжив дію адаптивного карантину на території України до 31 березня 2022 року. Як одного з ефективних методів стримування поширення коронавірусної хвороби.

Також міністр зазначив, що, за даними електронної системи охорони здоров’я, у листопаді 2021 року 84% з усієї кількості хворих на коронавірусну інфекцію не пройшли повний курс вакцинації. Серед госпіталізованих – 91%.

Це означає, що 9 із 10 госпіталізованих – невакциновані та не були захищені від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби.

«Нагадаю, що вакцинація і надалі залишається дієвим способом захисту себе та оточуючих від COVID-19, – наголосив міністр. – Не хворійте».

За матеріалами: https://moz.gov.ua/article/news/ukraina-vijshla-iz-top-10-krain-z-najbilshoju-zahvorjuvanistju-na-covid-19-v-evropi-%e2%80%93-viktor-ljashko-


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь