A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Звернення Білопільського міського голови з нагоди Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2021 08:52
Кількість переглядів: 347

Найбільша техногенна трагедія – аварія на Чорнобильській АЕС. Її знає і пам’ятає весь світ. 14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя та здоров’я здолали страшну трагедію ХХ століття.

Багато років тому було офіційно повідомлено про завершення будівництва і прийняття в експлуатацію комплексу захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС, чим було завершено перший етап ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Це була перша перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Сьогодні завдяки мужності і жертовності тисяч ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС ми маємо надії на мирне небо і відродження життя в зоні відчуження. Наслідки техногенної аварії, були б ще жахливішими, якби не мужність і жертовність багатьох мешканців Білопільщини, які вже у перші дні страшного лиха прибули на Чорнобильську АЕС і вступили у бій з невидимим ворогом – радіацією.

Низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємося тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і рідним народом. 

Щиро бажаємо всім Вам та вашим близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди.

З повагою
Білопільський міський голова                    Юрій ЗАРКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь