A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Прем'єр-міністр України повідомив про деякі зміни та інновації, які відбудуться найближчим часом в Україні

Дата: 13.12.2021 11:14
Кількість переглядів: 449

Фото без описуПрем'єр-міністр України Денис ШМИГАЛЬ поінформував про деякі інновації, які вже найближчого часу відбудуться в Україні та безпосередньо торкнуться кожного українця.

З 19 грудня за ініціативи Президента стартує програма єПідтримка з виплат 1000 грн повністю вакцинованим особам. Цього тижня Уряд ухвалив усі необхідні рішення, щоб програма запрацювала вчасно. На першому етапі проєкт буде доступний для українців у застосунку Дія. Подати заявку можна буде в декілька кліків за наявності «зеленого» сертифіката.

Для отримання виплат буде сформована віртуальна картка на вибір у зручному для вас банку-партнері. Цей процес абсолютно безкоштовний.

Після нарахування 1000 грн кошти можна буде використати на визначений перелік послуг, таким чином підтримавши бізнес, який найбільше зазнав негативних наслідків пандемії.

Пройти оформлення на кордоні невдовзі можна буде у зручний час. Цього тижня Уряд дав старт експериментальному проєкту «Електронна черга перетину кордону».

Завдяки такій ініціативі можна буде забронювати час оформлення на пунктах пропуску. Також для покращення комфорту будуть створені нові зони очікування.

Запровадження «Електронної черги» сприятиме зменшенню «живих» черг автомобілів на кордонах, заощадить час для бізнесу, а також покращить імідж України.

Внутрішньо переміщені особи зможуть змінити місце свого проживання онлайн.

Цього тижня Уряд підтримав відповідне рішення. Відтепер для цього потрібно буде зайти на портал Дія, заповнити заявку та завірити її електронним підписом. Усе просто, зручно та швидко.

Ми продовжуємо працювати над покращенням якості та спрощенням надання державних послуг, аби вони були доступні кожному українцю.

Цьогоріч ми збільшили до більш ніж 400 кількість послуг, які надаються в ЦНАПах, і розширили до понад 70 — кількість послуг, які можна отримати на порталі Дія.

Поступово впроваджуємо в Україні накопичувальну пенсію. Цього тижня Уряд запровадив механізм пенсійних накопичень для працівників об’єктів великої приватизації.

Майбутні власники таких підприємств мають сплачувати в недержавні пенсійні фонди накопичувальні внески за щонайменше половину працівників. Сума таких внесків має складати не менше 4% від зарплати.

Це стане ще одним кроком до запровадження накопичувального рівня пенсійної системи для всіх українців.

Джерело: https://www.facebook.com/dshmyhal/photos/a.107963510770861/475865787313963


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь