A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Спростовуємо міфи про рутинні щеплення

Дата: 09.12.2021 11:14
Кількість переглядів: 441

Фото без описуСьогодні питання вакцинації, на жаль, обростає багатьма міфами. І ці міфи стосуються не лише щеплення проти COVID-19, а й інших захворювань, таких як гепатит В, туберкульоз, дифтерія, кір тощо. Експерти МОЗ спростовують 5 найпопулярніших міфів про рутинні щеплення


Міф №1 Краще перехворіти і виробити природний імунітет

Правда: природний імунітет може коштувати дорого через високий ризик ускладнень: параліча – від поліо, ураження серця – від дифтерії пневмонії та ураження мозку – від кору і вітряної віспи. Ризик мати ускладнення від інфекційної хвороби набагато вищий, ніж ризик побічних реакцій після вакцинації.

Фото без опису


Міф №2 Вакцини спричиняють аутизм

Правда: дослідження авторитетних організацій та установ (Центрів контролю та профілактики захворювань у США, медичного інституту Національної академії наук Великобританії служби охорони здоров’я), спростували зв'язок між вакцинацією і виникненням аутизму.

Фото без опису


Міф №3 Людям із хронічними захворюваннями щеплення протипоказані

Правда: люди з хронічними хворобами мають бути щеплені першочергово. Вони вразливіші до інфекцій, мають важкий перебіг хвороб й більше шансів отримати ускладнення. Список абсолютних протипоказань до проведення щеплення невеликий. Передусім – це стан гострої хвороби до настання одужання.

Фото без опису


Міф №4 Треба чекати до 3 років, щоби вакцинувати дитину (щоб зміцнів організм)

Правда: вакцинувати дитину треба згідно з Національним календарем профілактичних щеплень. У ньому визначений найоптимальніший час введення вакцин для найкращого захисту дитини від інфекційних хвороб. Надзвичайно важливо, щоби дитина отримувала свої щеплення вчасно.

Фото без опису


Міф №5 Кілька вакцин, введених одночасно, «перевантажують імунітет»

Правда: хвороби значно більше навантажують імунну систему, ніж вакцинація. Навіть якщо одночасно ввести вакцини проти 10 інфекційних захворювань, задіється лише 0,1% імунної системи. Кілька вакцин вводити в один день можна. Щоправда, щеплення треба робити в різні ділянки тіла. В сідницю щеплення не роблять!

Фото без описуФото без опису

За матеріалами прес-служби МОЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь