A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

На Сумщині відбувся V освітній форум

Дата: 08.12.2021 17:06
Кількість переглядів: 375

Перший заступник Білопільського міського голови Олександр КОЖУХОВ взяв участь у V освітньому форумі «Освіта Сумщини: синергія та трансформація», який відбувся 8 грудня 2021 року і об’єднав представників Сумської обласної державної адміністрації, Сумської обласної ради, народних депутатів України, голів сільських, селищних та міських рад, районних державних адміністрацій, керівників місцевих органів управління освітою області для обговорення перспектив розвитку освітньої галузі Сумщини.

Привітав учасників заходу голова Сумської обласної державної адміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ. Очільник Сумщини зазначив, що освітня галузь регіону динамічно розвивається завдяки активній взаємодії представників обласної влади, органів місцевого самоврядування та освітян. На Сумщині ефективно реалізовуються державні освітні ініціативи. За словами голови облдержадміністрації, у наступному році Програмою Президента України передбачено реконструкцію та будівництво дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в області вже заплановано реалізацію проектів по 5 таких об’єктах.

Про зміни, які чекають освіту в наступному році, розповів Народний депутат України Михайло АНАНЧЕНКО. Він зазначив, що в освіті працювати відповідально і нелегко, адже це та галузь, яка зараз часто і швидко змінюється. Народний депутат інформував, що у 2022 році заплановано прийняття Указу Президента України, відповідно до якого у 2023 році в держбюджеті буде враховано підвищення заробітної плати для педагогічних працівників, що анонсував Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ під час засідання Верховної Ради України. Ініційовано підвищення мінімальної заробітної плати для вчителів до 20 тисяч гривень.

Депутат Сумської обласної ради Микита БАНЯ говорив про важливість належного фінансування новацій освітньої галузі, адже освіта потребує ефективного спрямування коштів для створення всіх необхідних умов успішного функціонування нового освітнього простору.

Подякував освітянам за готовність покращувати якість освітніх послуг та зазначив про підтримку обласних освітніх ініціатив Магомед-Шаріп ГАЛАЄВ, голова постійної комісії з питань охорони здоров'я, освіти, науки, культури, туризму, спорту, молодіжної політики, соціального захисту населення, переміщених осіб, учасників АТО (ООС) та членів їх сімей, материнства та дитинства Сумської обласної ради.

У рамках форуму нову систему управління освітою Сумської області презентувала заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Олена БОЙКО. Посадовець зазначила, що систему розроблено на основі системи управлінських освітніх індикаторів, представленої Міністерством освіти і науки України, адаптовано до особливостей регіональної освітньої політики. Олена Бойко детально проаналізувала показники за окремими індикаторами, зазначивши, що повну інформацію за всіма показниками буде оприлюднено на сайті Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

Проект оновленої освітньої програми, що регламентуватиме розвиток освітньої галузі Сумщини наступні три роки, презентувала директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА.

Посадовець зазначила, що оновлений проект програми передбачає диференціацію традиційних напрямків та включає нові формати, зокрема, передбачено реалізацію психологічного супроводу освітнього процесу, втілення права на отримання якісних освітніх послуг особами з особливими освітніми потребами, професійне зростання педагогічних працівників, розвиток освіти і науки, фахової передвищої та вищої освіти й інші. Пріоритетом всіх заходів, передбачених напрямками програми, є безпека всіх учасників освітнього процесу, збереження їх здоров’я та створення комфортних умов для кожного. Проект програми за вектором реалізації цього напрямку включає заходи з протипожежної безпеки, охоронні заходи, також розширено розділ щодо безпечного і якісного харчування.

Вікторія Гробова детально проаналізувала розвиток всіх складових освітньої галузі області, показники за всіма напрямками та запланові заходи щодо вдосконалення всіх освітніх ланок.

У рамках заходу Лариса ТИХЕНКО, директор комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, презентувала соціально-освітній проект «Діти розбудовують громаду».

Також було представлено алгоритм роботи із системами Е-журнал та Е-щоденник.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь