A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Триває фотоконкурс наукових зображень для ВІКІПЕДІЇ

Дата: 02.12.2021 11:41
Кількість переглядів: 413

Фото без описуЗавантажити роботи на тему конкурсних категорій потрібно в період з 15 листопада по 15 грудня.

«Конкурс наукових зображень 2021» приурочений до Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку. Його метою є популяризація наукових знань через наповнення найбільшої онлайн-енциклопедії Вікіпедії зображеннями, що ілюструють наукові процеси, явища та об’єкти.

Співробітники наукової сфери мають унікальну нагоду долучитися до конкурсу та поділитися знімками, що представлять їхню дослідницьку діяльність. В результаті фотографії будуть розміщені під вільними ліцензіями на Вікісховищі, звідки можуть використовуватися для ілюстрування статей у Вікіпедії та інших проектів, а головне – будуть доступними широкій аудиторії.

Цьогоріч конкурсанти змагаються у п’яти номінаціях: «Люди в науці», «Мікроскопія», «Живі організми», «Нефотографічні зображення», «Загальна категорія».

Подані роботи оцінюватиме кваліфіковане журі, до складу якого входять спеціалісти із різних галузей знань. У кожній номінації буде визначено трьох переможців. Усі вони отримають дипломи та подарункові сертифікати інтернет-магазину на вибір. Також переможці позмагаються за призи у Міжнародному конкурсі.

Участь у конкурсі можуть взяти всі охочі, але варто пам’ятати, що, завантажити роботи на тему конкурсних категорій потрібно в період з 15 листопада по 15 грудня включно. Дозволяється завантажувати лише зроблене власноруч зображення. Не можна використовувати чужі роботи!

Щоб фото було науковим, потрібно додати гарний та детальний опис. Щоб бути зарахованою на конкурс, кожна фотографія мусить містити опис англійською та українською мовами із поясненнями, що зображено на фотографії, яким чином і де вона була зроблена, та на що варто звернути увагу.

Зображення повинні бути завантажені під ліцензією CC BY-SA. Це означає, що автор дозволяє вільно використовувати фотографію усім охочим, навіть із комерційною метою, за умови вказання авторства та поширення на умовах такої ж ліцензії.

Зображення завантажуються в одну з п’яти категорій: Люди в науці, Мікроскопія, Живі організми, Загальна категорія, Нефотографічні зображення. Кількість зображень від однієї людини не обмежується.

Довідково: конкурс наукових зображень в Україні проходить починаючи з 2015 року. Його організовує Громадська організація «Вікімедіа Україна» — некомерційна організація, яка займається популяризацією Вікіпедії та її сестринських проєктів в України.

З питаннями та пропозиціями слід звертатися на електронну адресу організаційного комітету: SciencePhoto@wikimedia.org.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь