A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

ПРАВИЛА ПРИКОРДОННОГО РЕЖИМУ

Дата: 08.11.2021 09:53
Кількість переглядів: 2011

Відділ прикордонної служби «Білопілля» інформує, що постановою Кабінету Міністрів України від 04.08.2021 року внесено зміни до деяких питань, що регламентують правила прикордонного режиму, зокрема до постанови Кабінету Міністрів України від 27.07.1998 року № 1147 «Про прикордонний режим».

Зокрема:

п. 2 прикордонна смуга - ділянка місцевості, яка встановлюється безпосередньо вздовж державного кордону на його сухопутних ділянках або уздовж берегів прикордонних річок, озер та інших водойм завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону, але не може бути меншою від ширини смуги місцевості, що розташована в межах від лінії державного кордону до лінії прикордонних інженерних споруджень. До прикордонної смуги не включаються населені пункти і місця масового відпочинку населення.

п. 14. Органами місцевого самоврядування за письмовим погодженням з відповідними органами Державної прикордонної служби в межах прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району визначаються місця масового відпочинку населення, а також установлюється порядок їх обладнання і використання. 

п. 15. Утримання і випасання худоби в межах прикордонної смуги можливе лише у місцях, визначених місцевими державними адміністраціями за погодженням з відповідними органами або підрозділами Державної прикордонної служби, за сприятливої епізоотичної ситуації на цій території та за умови належного загородження цих місць власниками худоби.

п. 17. Авіаційні роботи, будівництво, вирубування дерев і чагарників, водокористування, геологічне вивчення, дорожні та інші дослідження, гідротехнічні, землевпорядні, меліоративні та інші роботи, пов’язані із зміною водного режиму прикордонних річок, озер та інших водойм, водолазні роботи або занурення апаратів, що використовуються для підводного плавання, відео-, кіно- та фотознімання місцевості, туристичні подорожі і стрибки з усіх видів парашутів у межах прикордонної смуги і районів, прилеглих до адміністративної межі між Автономною Республікою Крим та Херсонською областю, на території яких Кабінетом Міністрів України запроваджено прикордонний режим, а також збори, мітинги, маніфестації і демонстрації, спортивні, видовищні та інші масові заходи, військові навчання і тренування (далі - масові заходи) проводяться після інформування органу охорони державного кордону, у зоні відповідальності якого провадиться така діяльність, із зазначенням початку і строку її провадження, прізвища, власного імені, по батькові (за наявності) осіб, що провадитимуть діяльність або організовуватимуть масові заходи, інформації про документи дозвільного характеру на провадження зазначеної в цьому пункті діяльності або масових заходів.

Інформування здійснюється усно з використанням засобів електрозв’язку і письмово не пізніше ніж за 24 години до початку провадження такої діяльності, а щодо проведення масових заходів - не пізніше ніж за 72 години до їх проведення, зокрема за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти. Контактна інформація розміщується Адміністрацією Держприкордонслужби на інформаційних стендах, офіційному веб-сайті, а також у засобах масової інформації.

п. 19-1. Про зліт або посадку повітряних суден (крім цивільних повітряних суден, що здійснюють регулярні повітряні перевезення, і державних  повітряних суден) поза межами аеродромів, вертодромів або злітно-посадкових майданчиків у контрольованому прикордонному районі їх власники або експлуатанти інформують орган або підрозділ Державної прикордонної служби, у зоні відповідальності якого здійснюється зліт або посадка. Інформування здійснюється за допомогою засобів електрозв’язку або в будь-який інший спосіб не пізніше ніж за 30 хвилин до зльоту та одразу після посадки (крім випадків, пов’язаних із небезпечною подією).

п. 20. Керівники підприємств, установ і організацій будь-якої форми власності зобов'язані забезпечити дотримання вимог цього Положення підлеглими їм  працівниками, які виконують роботи у прикордонній смузі та  контрольованому прикордонному районі, включаючи тих, що проводять у них роботи за договором, та інформування відповідних органів або підрозділів Державної прикордонної служби, у зоні відповідальності яких провадиться така діяльність, про їх проведення.

п. 21. Полювання у прикордонній смузі здійснюється з обов’язковим інформуванням розпорядником полювання або особисто мисливцем органів або підрозділів Державної прикордонної служби, в межах відповідальності яких буде проводитися полювання, у порядку, передбаченому пунктом 17 цього Положення.
У профілактичній смузі, а також у смузі місцевості між лінією державного кордону та лінією прикордонних інженерних споруд полювання забороняється.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь