A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Про епідемічну ситуацію у Білопільській міській територіальній громаді щодо захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 та надання медичної допомоги хворим на COVID-19

Дата: 22.10.2021 13:08
Кількість переглядів: 708

На апаратній нараді, під головуванням Білопільського міського голови Юрія ЗАРКА, про епідемічну ситуацію у Білопільській міській територіальній громаді щодо захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 та надання медичної допомоги хворим на COVID-19 доповів головний лікар комунального некомерційного підприємства Білопільської міської ради «Білопільська міська лікарня» Юрій МАРТИНЕНКО.

У зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації щодо захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 з 04 жовтня 2021 року комунальним некомерційним підприємством Білопільської міської ради «Білопільська міська лікарня» розпочато госпіталізацію пацієнтів з установленим діагнозом та з підозрою на гостру респіраторну хворобу COVID-19, на визначені 75 ліжок, у тому числі 10 реанімаційних.

На виконання наказу Управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації від 12.10.2021 року збільшено ліжковий фонд до 80 ліжок. Всього ліжок з централізованим киснезабезпеченням, виділених під COVID-19 (подача кисню з кріоциліндру, кисневих балонів) – 20, наявні 37 кисневі концентратори, з них 16 однопотокові на 5 та 10 літрів та 21 двохпотокові на 10 літрів, що забезпечують киснем 78 ліжок. Наявні 10 апаратів штучної вентиляції легенів.

Укладено угоду з Національною службою здоров’я України за пакетом «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2». Наявний запас лікарських засобів, виробів медичного призначення, засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих засобів, антисептиків для надання допомоги хворим на COVID-19. Укомплектованість необхідною апаратурою, обладнанням у відповідності до вимог Національної служби здоров’я України складає 100%.

На даний час проводяться госпіталізації за направленням сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги або при самозверненні пацієнта за наявності показів до госпіталізації.

Ліжковий фонд під COVID-19: інфекційне відділення функціонує на 30 ліжок, з яких 10 ліжок першого поверху з централізованим киснезабезпеченням, терапевтичне – на 30 ліжок (6 ліжок з централізованим киснезабезпеченням), дитяче – на 20 ліжок (4 ліжка з централізованим киснезабезпеченням). Стан заповненості ліжок становить 100%.

За період з 04.10.2021 по 20.10.2021 року проліковано 52 особи, з них з Білопільської громади 31 особа (у т.ч. 24 з м. Білопілля), з Ворожбянської громади – 11 осіб (8 з м. Ворожба), з Річківської та Миколаївської громад по 2 особи, мешканців міст Путивль та Буринь – 5 осіб. За цей період померло 11 осіб. На стаціонарному лікуванні перебуває 80 осіб: мешканців м. Білопілля та Білопільської громади близько 70%, лікуються також мешканці Ворожбянської, Річківської, Миколаївської громад та міст Путивль та Буринь.

Перебіг хвороби переважно тяжкий, хворі потребують кисневої терапії. Щоденно, у тому числі у вихідні та святкові дні, проводиться доставка кисневих балонів ФОП Сердюк М.В. з ТОВ «Техногаз – С» згідно укладеного договору.

Планується найближчим часом розпочати роботу в пунктах щеплень по вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з укладанням Договору з НСЗУ за пакетом медичних гарантій «Вакцинація від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», для чого направлені запити в Управління охорони здоров’я облдержадміністрації.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь