A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

У Білопіллі презентували книгу «Переписна книга Білопільської сотні 1673 рік»

Дата: 12.10.2021 17:20
Кількість переглядів: 989

Фото без описуУ Білопільському міському центрі культури і дозвілля «Україна» відбулася презентація книги «Переписна книга Білопільської сотні 1673 рік».

Презентували книгу автори – упорядники Олександр АЛФЬОРОВ та Олександр РІЗНІЧЕНКО, які розповіли про історію створення книги. 

В книзі подаються дані щодо перепису жителів міст Білопілля, Ворожба та села Річки.

«Дослідженню слобідських полків було присвячено значну кількість загальних праць. Разом із тим, починаючи з ХІХ ст. Білопільщина неодноразово ставала об’єктом історичних досліджень у найрізноманітніших напрямках. Протягом останніх років побачили світ козацькі реєстри Сумського полку 1660-1664 рр. та 1691 р. Цим виданням його упорядники, Олександр Алфьоров та Олександр Різніченко, продовжили реалізовувати амбітну мету – оприлюднити всі відомі реєстри цього козацького регіменту від часу його утворення до ліквідації. Ця книга буде цікавою для дослідників генеалогії, істориків та просто тим, кому небайдужа історія рідного краю», - наголосив Білопільський міський голова Юрій ЗАРКО.

Основою видання послугувало віднайдене близько 50 років тому Миколою Крикуном непересічне джерело – «Переписна книга Білопілля, Річок та Ворожби 1673 року». Проте з 1973 року до перепису дослідники не зверталися. Тож, можна з упевненістю сказати, що повна археографічна публікація здійснюється вперше.

Музичну атмосферу презентації створював народний артист України, кобзар, бандурист, лірник, очільник гурту «Хорея Козацька» Тарас КОМПАНІЧЕНКО.

«Щиро дякую всім, хто сьогодні завітав на презентацію «Переписної книги Білопільської сотні». Це дійсно унікальна і надзвичайно важлива подія в житті нашого міста», - сказав на завершення міський голова.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь