A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Засідання комісії з питань ТЕБ та НС Білопільської міської ради

Дата: 05.10.2021 08:14
Кількість переглядів: 740

Фото без опису4 жовтня відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Білопільської міської ради.

На порядок денний виносилось два питання:

1. Про початок опалення закладів освіти та охорони здоров’я.

2. Про стан забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, запобігання поширенню на території Білопільської об’єднаної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та обмеження проведення масових заходів.

По першому питанню заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Олександр ВАКУЛЕНКО повідомив, що на сьогоднішній день в закладах освіти і охорони здоров’я на території Білопільської міської територіальної громади,  у зв’язку з погіршенням погодних умов (заморозки), температура в приміщення сягає 12-13 градусів за Цельсієм, що не є прийнятим  для нормального функціонування лікарень, дитячих садочків, шкіл.

З цього питання комісією було вирішено розпочати опалення приміщень закладів освіти та охорони здоров’я які отоплюються твердопаливними котлам.

Далі на засідання обговорювався стан забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, запобігання поширенню на території Білопільської об’єднаної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та обмеження проведення масових заходів.

По даному питанню виступили: головний лікар КНП Білопільської міської ради «Білопільський центр первинної медичної допомоги» Костянтин РОЖИН, начальник відділення  Білопільського відділу по безпечності харчових продуктів Сумського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Сергій БОНДАРЕНКО, головний лікар КНП БМР «Білопільська міська лікарня» Юрій МАРТИНЕНКО.

Вони повідомили, що захворюваність на території Білопільської громади зростає. Вживаються всі можливі заходи щодо недопущення розповсюдження на території Білопільської об’єднаної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Проте ситуація на сьогоднішній день вимагає посилення роботи щодо обмеження проведення масових заходів, контролювати сферу торгівлі та місць масового скупчення громадян.

Фото без опису

«Ситуація на сьогодні більш ніж критична, - зазначив перший заступник голови Білопільської міської ради Олександр КОЖУХОВ. – Ми повинні зробити все, що від нас залежить, щоб вберегти наших мешканців від цього зараження. Тому, треба щоб кожен керівник закладу, установи чи організації, кожен громадянин усвідомив, що дотримання санітарних вимог – це перш за все безпека їхнього здоров’я та здоров’я оточуючих».

Як результат, з даного питання комісією було вирішено:

1. Суб’єктам господарської діяльності, закладам громадського харчування, релігійним закладам суворо дотримуватися протиепідемічних вимог з метою недопущення ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) на території Білопільської об’єднаної територіальної громади.

2. Посилити контроль за дотриманням реалізаторами товарів та відвідувачами неухильного виконання санітарних та протиепідемічних вимог (обов’язковість дотримання масочного режиму та соціального дистанціювання під час здійснення купівлі-продажу товарів) на території ринку СТ «Вир» м.Білопілля.

3. Автоперевізникам здійснювати перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах в кількості не більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу при обов’язковому дотриманні масочного режиму пасажирів та водія. 

Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок пасажирами під час перевезення, у тому числі виготовлених самостійно.

4. Постійно діючій мобільній групі, відділенню поліції №1 (м.Білопілля) районного управління поліції Головного управління національної поліції в Сумській області, Білопільського відділу по безпечності харчових продуктів Сумського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області посилити роботу щодо контролю за дотриманням протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання та фізичними ососбами на території Білопільської територіальної міської громади, визначеною постановою Кабінетом Міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236 (зі змінами), постановами Головного державного санітарного лікаря України.

За порушення протиепідемічних вимог винних осіб притягнути в установленому законодавством порядку до адміністративної відповідальності відповідно Кодексу України про адміністративні правопорушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь