A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Білопілля відзначило 78-у річницю визволення від нацистських окупантів

Дата: 03.09.2021 11:31
Кількість переглядів: 974

Фото без опису3 вересня - важлива дата, добра нагода вшанувати доблесних оборонців і визволителів у роки Другої світової війни, тих, хто виявляв небувалий героїзм на бойових рубежах, хто відбудовував місто в повоєнні часи.

Саме ветеранам нинішнє й майбутні покоління зобов’язані життям, а наше місто – своїм існуванням. З нагоди 78-ї річниці визволення міста Білопілля від нацистських окупантів відбулося покладання квітів до Меморіалу загиблих воїнів.

«Схиляємо голови в пошані перед ратним і трудовим подвигом наших батьків. Доземно вклонімося нині живим, хто проніс через війну любов до  своєї батьківщини – України, бажання бачити рідну землю квітучою та заможною.

За звільнення Білопільського району, сотні воїнів були нагороджені орденами і медалями. Білопільщина зростила 9-х героїв Радянського Союзу, 6-х повних Кавалерів Слави. Імена тих, хто відстояв нашу землю, тих хто своїм життям заплатив за наше сьогодення, назавжди лишаються в пам’яті білопільців, в пам’яті нащадків.

Низько вклоняємося і висловлюємо слова глибокої вдячності всім ветеранам, учасникам Другої світової війни. Уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав перемогу та складаємо глибоку шану солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн, згадуємо всіх, чиє життя забрала війна. У цей нелегкий для країни час подвиг ветеранів додає нам сил та наснаги у нинішній боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет України. Ми шануємо і пам’ятаємо всіх, хто захищав нашу землю від нацистських окупантів, і пишаємося героями, які сьогодні відстоюють нашу незалежність і свободу», - зазначила ведуча.

Присутні вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання.

Довідково: у 1943 році у визволенні міста та району від окупантів брали участь 141 стрілецька дивізія 60 армії Центрального фронту та 240, 180, 167, 340 стрілецькі дивізії 38 армії Воронезького фронту. 240 стрілецька дивізія 1 вересня 1943 визволила села Новоіванівку і Ободи, а 2 вересня – Павлівку і Рудку. 3 вересня 141 стрілецька дивізія форсувала р. Сейм і зайняла м. Білопілля. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь