A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Серпнева конференція працівників освіти Білопільської громади

Дата: 28.08.2021 12:20
Кількість переглядів: 1481

Фото без описуУ відділі освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Білопільської міської ради відбулася серпнева конференція працівників освіти Білопільської міської територіальної громади. В ході конференції її учасники окреслили завдання навчальних закладів району на 2021-2022 навчальний рік.

У своєму виступі Білопільський міський голова Юрій ЗАРКО зазначив: «Освіта для місцевого самоврядування стала одним із основних завдань не тільки тому, що потребує найбільше коштів, дає місце праці значній кількості мешканців, а тому, що освіта – це інвестиції в майбутнє. Розвиток освіти в громаді є пріоритетним напрямком нашої діяльності. Особлива увага зосереджується, в першу чергу, на поліпшенні матеріально – технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів район. Дякую кожному з вас за те, що змогли створити безпечне середовище для учнів в умовах пандемії, за вашу нелегку працю у навчанні та вихованні майбутнього України».

Юрій Зарко вручив  сертифікати Міністерства освіти і науки України учителям учасникам Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021», Почесні грамоти та Подяки Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації  та Білопільської міської ради кращим працівникам освітньої галузі.

Привітав освітян громади і депутата Сумської районної ради Віталій САХНЮК.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Білопільської міської ради Віта МАТВІЄНКО зазначила, що громада готова до нового навчального року за всіма напрямками. Тримати високу планку освітянам допомагають міська рада, депутатський корпус – наголосила куратор галузі. 

Як зазначила у своєму виступі Віта Матвієнко, на початок навчального року дошкільну освіту надають 3 заклади, у яких виховуватиметься 384 дитини та 8 груп при закладах загальної середньої освіти, які відвідуватимуть 114 вихованців. Відсоток охоплення дошкільною освітою дітей віком від 3-х до 6-ти років становить 93 %. На проведення поточних ремонтних робіт залучено 120,8 тис. гривень.

Шкільну освіту у громаді представляють 9 закладів комунальної форми власності, із них 2 ліцеї, 2 гімназії, 2 загальноосвітніх заклади, 3 навчально-виховних комплекси.

За попередніми даними на 1 вересня 2021 року у закладах загальної середньої освіти функціонуватимуть 112 класів, у яких навчатиметься 1843 учні, із них 27 класів з інклюзивним навчанням (35 учнів).

1 вересня 2021 року до 1 класу прийдуть на навчання 168 учнів, буде сформовано 10 класів. Всі вчителі, які працюватимуть в 1-х класах НУШ пройшли курси підвищення кваліфікації та отримали сертифікати відповідного зразка.

Навчальні кабінети початкової школи будуть забезпечені засобами навчання та обладнанням на загальну суму 627,9 тис. гривень.

К заклади, де організовано інклюзивне навчання, за рахунок державної субвенції в кабінети психологічного розвантаження, ресурсні кімнати будуть закуплені навчальні засоби для здійснення корекційно-розвиткових занять на суму 171,9 тис. гривень.

Переглянуто та затверджено маршрути руху шкільних автобусів для підвезення до освітніх закладів здобувачів освіти, вихованців і педагогічних працівників. Перевезення здійснюють 6 шкільних автобусів.

У всіх закладах освіти проведені поточні ремонти навчальних кабінетів, приміщень соціально-побутового призначення. На дані заходи залучено по закладах загальної середньої освіти 596 тис. гривень, по закладах позашкільної освіти – 64 тис. гривень, по закладах дошкільної освіти – 120,8 тис. гривень.

«У 2021-2022 навчальному році зусилля відділу освіти, молоді та спорту будуть спрямовані на подальше зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, забезпечення покращення умов доступності до якісної освіти частини школярів у сільській місцевості, що істотно підвищить їх конкурентну спроможність на ринку праці», - зазначила начальник відділу освіти, молоді та спорту.

На завершення всіх присутніх привітали з Днем Знань і початком нового навчального року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь