A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Обласна серпнева конференція педагогічних працівників

Дата: 26.08.2021 16:56
Кількість переглядів: 912

Фото без описуУсі складові організації успішного, ефективного та здорового освітнього середовища на Сумщині обговорили освітяни області спільно з представниками органів влади, місцевого самоврядування на серпневій конференції педагогічних працівників. Цьогоріч масштабний освітянський захід відбувся 26 серпня 2021 року на базі Краснопільської загальноосвітньої школи I-III ступенів Краснопільської селищної ради під назвою «Сучасна опорна школа – вектор успіху громади».

Участь у серпневій конференції взяла і делегація освітян Білопільської міської територіальної громади на чолі із першим заступником Білопільського міського голови Олександром КОЖУХОВИМ.

«Галузь освіти на Сумщині була, є і залишиться однією з найголовніших. Сьогодні ми зібрались для того, щоб почути від освітян ті потреби, які є, напрацювання, нові ідеї, які ми можемо реалізувати на Сумщині», – зазначив, вітаючи учасників конференції, голова Сумської обласної державної адміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ. Він інформував, що освіта регіону успішно вдосконалюється, займає лідерські позиції в країні, ефективно освоюються кошти освітніх субвенцій на створення якісно нових умов для навчання, виховання та розвитку. Голова облдержадміністрації також наголосив на важливості реалізації освітніх проектів в рамках програми Президента України «Велике будівництво», зазначивши, що також спільним завданням для освітян і влади є реалізація та становлення кожної особистості, тому всі складові галузі «Освіта», від дошкілля – до позашкілля, повинні працювати по-новому, відповідно до стандартів сучасного глобалізованого світу, який дуже швидко змінюється. Дмитро Живицький вручив нагороди освітянам: нагрудний знак «Відмінник освіти України» та почесні грамоти голови Сумської обласної державної адміністрації.

Магомед ГАЛАЄВ, голова постійної комісії Сумської обласної ради з питань охорони здоров’я, освіти, науки, культури, туризму, спорту, молодіжної політики, соціального захисту населення, переміщених осіб, учасників АТО (ООС) та членів їх сімей, материнства та дитинства, висловив думку про те, наскільки вдало в області створено опорні школи та організовано в них усі необхідні умови. Посадовець вручив освітянам відзнаки Сумської обласної ради.

Про важливість безпеки учасників освітнього процесу, зокрема, безпеки дітей, учнівської та студентської молоді, реалізацію пожежної безпеки, необхідність вакцинації педагогічних працівників в умовах, що склалися, говорила депутат Верховної Ради України Тетяна СКРИПКА. Посадовець зазначила, що підтримку отримає кожен керівник закладу освіти, який прагне створити максимально безпечне освітнє середовище в закладі та активно діє в цьому напрямку. Тетяна Скрипка відзначила освітян області Грамотами Народного Депутата України.

Депутат Верховної Ради України Ігор МОЛОТОК інформував про ідею співпраці з Департаментом освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації та освітянами Сумщини для втілення реальних освітніх ідей, вирішення проблемних питань на законодавчому рівні, що сприятиме вдосконаленню освітньої галузі не тільки регіону, а й усієї країни. Посадовець вручив персональні подяки кращим педагогам області.

«За 30 років молода країна зробила чимало потужних кроків, реформ. Такі реформи є і в освіті. Ми стали жити і працювати по-новому. По-новому ставитися до своєї справи, по-новому спрямовувати дітей для отримання освіти», – зазначив Сергій ОСАДЧИЙ, голова Сумського обласного комітету профспілки працівників освіти  і науки. За його словами, запорукою успіху кожної дитини є вмотивований, відповідальний учитель, тому підтримка освітян на державному рівні, зі сторони обласної профспілки та влади є надзвичайно важливою. Сергій Осадчий вручив освітянам нагрудний знак Федерації профспілок України, диплом І ступеня Міністерства освіти і науки України, грамоту Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України, грамоти Сумського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки. Окремо посадовець вручив пам’ятну медаль з нагоди 30-ти річчя України, замовлену Сумським обласним комітетом профспілки працівників освіти і науки до визначного державного свята.

Про конкретні кроки розвитку кожної складової освітньої галузі Сумщини говорила директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА. За її словами, сьогодні освіта пронизана важливими ідеями, які необхідно оптимально реалізовувати. Такою є ідея здорового способу життя, що є запорукою успіху особистості в усіх сферах.

«Ми повинні дати суспільству якісного вчителя, тому що саме він зможе навчити, мотивувати дитину», – зазначила Вікторія Гробова, додавши, що для цього в області працюють центри розвитку педагогічних працівників, де окреслюються орієнтири для педагога, куди спрямовувати зусилля, як покращити свій професійний рівень та оптимально для себе скеровувати свій розвиток.

Посадовець наголосила, що в центрі освіти – дитина, для всебічного розвитку якої крім компетентнісного підходу необхідно додати ще ціннісні орієнтири, які допоможуть розвиватися не тільки інтелектуально, а й духовно.

Представників освітянської галузі області відзначено Сумською обласною премією імені А.С. Макаренка.

Вікторія Гробова нагородила освітян, імена яких занесено до Обласної Дошки Пошани «Педагогічна гордість Сумщини».

У рамках основної частини заходу освітяни працювали за тематичними платформами: «Реформування освіти в умовах децентралізації», «Опорний заклад – шлях до якісної освіти в громаді», «Інклюзивний освітній простір територіальної громади», «Позашкілля і опорна школа: партнерство заради успішності дитини», «Рухова активність – складова здорового шкільного середовища», «Сучасний учитель – запорука якісної освіти». Це дало можливість ефективно охопити всі напрямки освітньої діяльності, проаналізувати досягнення, потреби та окреслити ефективні вектори розвитку.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь