A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ДЕПОРТАЦІЇ КРИМСЬКИХ ТАТАР: КНИЖКОВА ВИСТАВКА

Дата: 18.05.2021 14:37
Кількість переглядів: 657

Фото без описуСьогодні 18 травня ми вшановуємо пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу, а також День боротьби за права кримськотатарського народу.

У 1944 р. рішенням сталінського режиму весь кримськотатарський народ був насильно депортований зі своєї Батьківщини. Примусове його утримання в місцях вигнання продовжувалося аж до листопада 1989 року. Протягом всього цього часу кримські татари зазнали широкомасштабних репресій з боку радянського режиму. Це стало причиною масових смертей кримських татар, основну частину яких складали люди похилого віку, жінки та діти.

До цієї дати у комунальному закладі Білопільської міської ради «Білопільська публічна бібліотека ім. О.Олеся» підготовлено книжкову виставку "Не стерти з пам'яті народу". Експозиція містить літературу, що розповідає про трагічну долю кримськотатарського народу, який став жертвою здійснюваного Російсько-совєтською імперією впродовж двох з половиною століть геноциду. Показані й охарактеризовані основні етапи цього геноциду та його наслідки, боротьба кримців за свободу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь