A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

З травня 2021 року відбулися зміни у Програмі житлових субсидій.

Дата: 17.05.2021 08:47
Кількість переглядів: 1021

Фото без описуЗ травня 2021 року відбулися зміни у Програмі житлових субсидій. Для оформлення цього виду допомоги на наступний період громадяни мають подати оновлену заяву та декларацію.

Відповідні документи вже затверджено Міністерством соціальної політики (наказ Мінсоцполітики від 07.05.2021 № 242) та зареєстровані у Мін’юсті.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ!!!

З метою уникнення утворення черг, на підставі документів, поданих протягом УСІХ 5 місяців неопалювального періоду, тобто, у травні – вересні 2021 року, житлова субсидія ВСІМ домогосподарствам буде призначена з травня 2021 року.

Просимо усіх, хто потребує підтримки держави, не піддаватися панічним настроям, не створювати масових скупчень, адже житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням у будь-який місяць з травня до вересня 2021 року, буде нарахована починаючи з травня 2021 року.

Звернутися за оформленням субсидії можна одним із таких способів:

- через відділ соціального захисту населення виконавчого комітету Білопільської міської ради за адресою: вул. Старопутивльська, 35, м.Білопілля (у тому числі старостати);

- заповнені бланки можна надіслати поштою на адресу Управління соціального захисту населення Сумської РДА (Білопільський підрозділ) за адресою: вул. Сумська, 9, м. Білопілля, 41800;

-  через електронний сервіс, який розміщено на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики https://www.msp.gov.ua.

Бланки Заяви та Декларації можна роздрукувати з офіційного веб-сайту Мінсоцполітики https://www.msp.gov.ua/news/16214.html, придбати в редакції газети «Білопільщина», магазинах «Школярик», «Берізка» (другий поверх), «Варіант» (друкарня) з метою їх надання в паперовій формі особисто до відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Білопільської міської ради, уповноважених посадових осіб старостатів Білопільської міської ради або надсилання поштою до Управління соціального захисту населення Сумської РДА (Білопільський підрозділ).

Для упорядкування черговості відвідування громадянами відділу соціального захисту населення, запроваджена талонна система для прийому громадян у визначений час.

Що стосується призначення субсидії на підставі рішень комісій, утворених органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування, то з урахуванням внесених змін, понад 98 % випадків, що раніше розглядалися комісіями, відтепер будуть призначатися Управлінням соціального захисту населення самостійно на підставі наданих громадянами документів.

Таким чином, усім цим домогосподарствам, які отримували субсидію за рішенням зазначених комісій, субсидія буде призначена на наступний період безпосередньо Управлінням соціального захисту населення. При цьому строк розгляду документів у таких випадках скорочується втричі з 30 до 10 днів.

За який період враховуються доходи.

Доходи враховуються:
за III-IV квартали попереднього календарного року - у разі, коли житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону;

за I-II квартали поточного календарного року - у разі, коли житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону;

за два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії, - у разі, коли житлова субсидія призначається не з початку опалювального (неопалювального) сезону.

У разі призначення житлової субсидії з початку опалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за серпень поточного року, а в разі призначення житлової субсидії з початку неопалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року. У разі призначення житлової субсидії не з початку опалювального (неопалювального) сезону враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається житлова субсидія.

На який термін надається субсидія.

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня) та опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

Для домогосподарств з індивідуальним опаленням субсидія розраховується на опалювальний сезон з 16 жовтня по 15 квітня включно.

Субсидія для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік на підставі заяви особи.

Що нове в декларації тепер потрібно вказувати:
•    наявність автомобілів, з дати випуску яких минуло менше 5 років;
•    витрати за останній рік, що перевищують 50 тис. грн;
•    інформацію про купівлю безготівкової або готівкової іноземної валюти, банківських металів (на суму понад 50 тис. грн);
•    відомості про наявність коштів на депозитних рахунках в розмірі понад 25-кратного розміру прожиткового мінімуму.

Тож, відповідно до нових вимог, фактично втратять право отримання субсидії громадяни, в яких  хтось із членів сім'ї або складу домогосподарства:

- будь-хто із складу домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства має у власності більше ніж одне житлове приміщення (квартиру, будинок), крім житла, яке розташоване на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим і м. Севастополі, у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, та у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, або житла, непридатного для проживання, що підтверджено актом обстеження технічного стану житлового приміщення (будинку, квартири) (Питання щодо наявності другого житла в конкретного члена сім’ї: наявність двох квартир (будинків) відноситься не сукупно до всіх членів домогосподарства, а до конкретного члена сім’ї окремо. Якщо в чоловіка і дружини є в кожного по одному житлу, то це не два житла, а по одному житлу в кожного окремо. Якщо два житла є в одного члена сім’ї, така сім’я права на отримання житлової субсидії не матиме). Це виключно стосується купівлі, а не дарування, набуття спадщини;

- будь-хто із складу домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти у сумі, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня року, в якому призначається житлова субсидія;

- будь-хто із складу домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії здійснив операції з купівлі безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, а також банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тис. гривень.

- протягом року до звернення за субсидією придбав земельну ділянку, квартиру, транспортний засіб, цінні папери, віртуальні активи та інші товари довгострокового вжитку на суму понад 50 тис. грн;

- будь-хто із складу домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства володіє автомобілем, з дати випуску якого пройшло менше 5 років.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь