A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

З 1 вересня 2021 року зміниться порядок отримання пенсій

Дата: 22.04.2021 09:11
Кількість переглядів: 684

Фото без описуВідповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29 березня 2021 р.No277 “Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій тагрошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України” передбачено, що з 1 вересня 2021 року виплата пенсій та грошової допомоги здійснюватиметься через поточні рахунки уповноважених банків.

Це буде стосуватися всіх одержувачів, крім:

- людей з інвалідністю І групи;

- осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні досамообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;

- осіб, які досягли 80-річного віку;

- одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають правана пенсію, та допомоги на догляд.

Особи  з вищезазначених  категорій  отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором: або через установу, відібрану на конкурсі, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених.

Звертаємо увагу, що одержувачі, які на сьогодні ще не обрали собі уповноважений банк, зможуть це зробити до 1 вересня 2021 року.

У разі, якщо до 1 вересня 2021 року одержувач не визначить для себе уповноважений банк, то рахунок йому (крім осіб з окремих категорій, зазначених вище) буде відкрито в уповноваженому банку, визначеному Кабінетом МіністрівУкраїни,   за   зверненням   органів   Пенсійного   фонду   України   або   органів соціального захисту. Людина зможе в будь-який момент змінити уповноважений банк за власним бажанням.

Уповноважені банки за бажанням одержувачів надаватимуть послуги з виплати пенсій та грошової допомоги з доставкою додому відповідно до умов договорів.

До 1 вересня 2021 року Пенсійним фондом України буде проведено конкурс для  вибору  організацій,  які здійснюватимуть виплату  і доставку  пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України.

До визначення переможців проведення конкурсу функції організації, що здійснює виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України, здійснює національний оператор поштового зв’язку, функції якого виконує акціонерне товариство “Укрпошта”.

Нагадаємо, що інформацію з актуальних питань пенсійного забезпечен-ня можна отримати за номером телефону “гарячої лінії”

+38(099) 663 02 29


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь