A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Із вічним словом Кобзаря: у Білопільській громаді вшанували Тараса Шевченка

Дата: 09.03.2021 10:30
Кількість переглядів: 756

Фото без опису9 і 10 березня Україна та українці по усьому світу вшановують пам’ять Пророка української нації, нашого генія - Тараса Григоровича Шевченка. Жителі Білопільської громади – не виняток.

Шевченківські дні - добра нагода згадати настанови Кобзаря, підживити свій український дух його словом та по розмірковувати над цінностями, яких ми вчимося у Тараса Григоровича Шевченка. Про це роздумували учасники під час покладання квітів до пам’ятника Кобзареві у Білопіллі, 9 березня.

Звертаючись до присутніх, серед яких, керівники громади, представники трудових  колективів, ведуча заходу Юлія Бутенко зауважила:

«Щорічно навесні Шевченківські дні набувають загальнонаціонального масштабу. Наш народ з особливою пошаною і вдячністю ставиться до свого геніального поета, генія, вчителя Кобзаря. Жодному іншому поету, діячеві у світі нема скільки пам’ятників, стільки є Т.Шевченку, який заслужив на таку славу та визнання. Кожен народ має своїх героїв, які захищають свою державу, а Шевченко словом будив українців, закликав до самоідентифікації. Він закликав розбити внутрішні кайдани, позбутися відчуття рабської залежності, понад усе закликав цінувати волю і гідність: «Борітеся - поборете, Вам Бог помагає!». Й сьогодні наші захисники відстоюють територіальну цілісність і Незалежність рідної держави, а слова Т.Шевченко є поштовхом до боротьби та миру".

Наостанок, вдячні нащадки поклади квіти до підніжжя українського Генія.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь