A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Ліквідовуємо наслідки погодних умов разом!

Дата: 10.02.2021 16:15
Кількість переглядів: 838

Фото без описуШановні мешканці Білопільської громади! Останні дні на території Білопільської міської територіальної громади спостерігаються складні погодні умови – сніг, ожеледиця, поривчастий вітер.

Через снігопади та погіршенням погодних умов працівники комунальних служб спрямовують всі зусилля на ліквідацію наслідків негоди, розчищення й посипання доріг.

Білопільська міська рада звертається до фермерів, керівників агропідприємств, організацій, підприємців, домовласників із проханням з розумінням поставитися до ситуації, яка складається у місті та інших населених пунктах громади й власними зусиллями докластися до розчищення своїх прибудинкових та прилеглих територій.

Особливо хочемо звернути увагу на місця постійного пересування людей: тротуари, проїзди, пішохідні доріжки, а також пандуси та сходи.

У громаді проживає багато літніх, самотніх людей. Просимо, за умов дотримання карантинних обмежень, відвідати їхні оселі, допомогти розчистити двори від снігу.

Просимо мешканців зважати на прогноз погоди та бути обережними під час руху.

Також просимо автомобілістів за можливості мінімізувати використання приватного транспорту, а у разі якщо це не можливо, то принаймні не залишати автівки на узбіччях доріг, аби не перешкоджати роботі снігоочисної техніки.

При ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях. Варто звертати особливу увагу на рух по мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

Шановні водії. Під час ожеледиці на дорозі:

- дотримуйтесь швидкісного режиму, дистанції та відмовтесь від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій;

- при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму;

- не забувайте увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі;

- не використовуйте автотранспорт із літніми шинами.

Поради пішоходам:

- не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і важких травм, особливо переломів та струсів мозку.

- ходіть не поспішаючи;

- будьте уважні на тротуарі – автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати;

- враховуйте, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується у 4-5 рази.

Також нагадуємо, що у зв’язку із погодними умовами у Білопільській міській територіальній громаді виникла небезпека зсуву снігу із дахів будівель та падіння бурульок. 

Закликаємо громадян бути обережними і оминати потенційно небезпечні місця, адже падіння снігу чи льоду з даху будинку може привести не тільки до сильного удару або струсу мозку, але і до смерті.

Запам’ятайте!

Життя і здоров’я Ваше та Ваших близьких перш за все залежить від вибору правильної поведінки. Будьте обережні!

Не нехтуйте правилами безпечної поведінки на вулицях, пішохідних доріжках та тротуарах населених пунктів під час ускладнення.

Заздалегідь дякуємо за розуміння та підтримку!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь