A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Обережно! Ожеледиця та підвищена травмонебезпека!

Дата: 05.02.2021 09:34
Кількість переглядів: 579

У зв’язку із настанням несприятливих погодних умов у Білопільській міській територіальній громаді виникла небезпека ожеледиці та підвищеної травмонебезпеки.

Білопільська міська рада нагадує, що в таких умовах, керівники підприємств, установ й організацій на власних та закріплених територіях зобов’язані утримувати їх в належному санітарному стані. Це покриття тротуарів, територій, прилеглих до торгових центрів, об’єктів побутового обслуговування, громадського харчування, магазинів та інших об’єктів торгівлі, авторемонтних майстерень, автомийок, підприємств, установ, організацій на відстані 20 м по периметру об’єкту чи землекористування та до проїжджої частини вулиці.

Підприємства, установи, організації, фізичні особи — суб’єкти підприємницької діяльності зобов’язані:

мати власний необхідний для прибирання снігу і льоду ручний інвентар (лопати, мітли, льодоруби тощо);

мати достатній запас матеріалу (пісок, сіль, тощо) для своєчасного проведення протиожеледних заходів;
території прибирання очищати від снігу та льоду, та обробляти їх піском та іншими протиожеледними засобами;

своєчасно очищати дахи, водостічні труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки (встановлення огорож на тротуарах, пішохідних зонах і негайним прибиранням скинутого снігу та льоду).

При утворенні ожеледиці власники та орендарі приміщень та тимчасових споруд повинні обладнати сходи, які ведуть до приміщення або тимчасової споруди з вулиці, а також площадки перед зовнішніми дверима протиожеледним покриттям, а також розмістити таблички з написом «Обережно, ожеледиця!» та «Обережно, слизько!».

У разі бездіяльності та невиконання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою міста Білопілля, відповідальні особи притягаються до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь