A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

З 14 січня діють нові вимоги і штрафи за відсутність маски

Дата: 14.01.2021 08:50
Кількість переглядів: 1265

Фото без описуВнесено зміни до статей 46, 47 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.1994 № 4004-XII та встановлені штрафи від 3400 до 5100 грн для юридичних осіб та ФОП, які порушили санітарне законодавство.

12 січня 2021 року Президент підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1113-ІХ від 17.07.2020. 13 січня його опубліковано у «Голосі України».

Таким чином, з 14 січня 2021 року доведеться сплатити штраф:

- за допуск особи у громадські будинки, споруди, де обслуговують населення, та громадський транспорт у період карантину, без попередження в будь-якій формі та в будь-який спосіб про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту органів дихання, зокрема респіратор або захисну маску, що закриває ніс та рот, у т. ч. виготовлений самостійно; 

- ігнорування факту, що на території перебуває особа без засіб індивідуального захисту (особі не зробили усне зауваження, обслужили, не викликали представника Нацполіції, щоб повідомити про адмінправопорушення, якщо особа не реагує на зауваження);

- обслуговування споживачів у період карантину працівниками суб’єктів господарювання та/або безпосередньо ФОП без вдягнутих засіб індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у т. ч. виготовлених самостійно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь