A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Перерахунок пенсій особам, які досягли 65 років

Дата: 06.01.2021 10:43
Кількість переглядів: 687

Фото без описуЗ 1 cічня 2021 року відповідно до ч.2 ст. 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” для осіб, які досягли віку 65 років, мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу встановлюється у розмірі 40 % мінімальної заробітної плати, визначеної Законом України “Про Державний бюджет України на 2021 рік”.

Так, з 01.01.2021  мінімальна заробітна плата складає 6 тисяч гривень. Відповідно мінімальний розмір пенсії для зазначеної категорії осіб,   не може бути меншим за 2400 гривень (6000х40%).

Перерахунок пенсій здійснено автоматично за матеріалами пенсійних справ, без потреби звернень до органів Пенсійного фонду.

Право на такий перерахунок мають пенсіонери, матеріали електронної пенсійної справи яких на дату проведення перерахунку відповідають  умовам:

- виповнення 65 років

- не працюють

- набуто страхового стажу у чоловіків 35 років, у жінок 30 років

- отримують пенсію, призначену за Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, а саме: за віком, по інвалідності, за вислугою років, а також спецпенсії в частині розмежування джерел фінансування.

Для пенсій у разі втрати годувальника перерахунку підлягають  електронні пенсійні справи за умови, що годувальнику на дату смерті виповнилося 65 років  та він набув за життя страхового стажу: чоловіки 35, жінки – 30 років.

Розміри підвищення пенсій кожному пенсіонеру визначено в індивідуальному порядку в залежності від складових пенсійної виплати, оскільки під час перерахунку переглядається державна адресна допомога та різні види доплати до пенсій.

Виплата перерахованих пенсій здійснюється банківськими установами та підприємствами поштового зв’язку відповідно до графіків виплати пенсій з 4 по 25 січня поточного року.

Переконливо просимо пенсіонерів у період карантину залишатися вдома, а  для перевірки розміру пенсії та її складових користуватися електронними послугами вебпорталу Пенсійного фонду України за допомогою електронного цифрового підпису або за номером телефону чи банківської картки. 

Інформацію з питань пенсійного забезпечення також можна отримати за номером телефону “гарячої лінії” +38(099) 663 02 29.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь