Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Встановлено додаткові обмеження!

Дата: 12.10.2020 11:41
Кількість переглядів: 1601

Фото без опису12 жовтня відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Білопільської міської ради, на якому розглядалось питання щодо стану забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, запобігання поширенню на території Білопільської об’єднаної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та встановлення додаткових обмежень.

Спеціаліст з питань цивільного захисту, надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами загального відділу Білопільської міської ради Наталія ЧЕРНЯВСЬКА повідомила присутніх, що станом на 09 жовтня 2020 року по Білопільській об'єднаній територіальній громаді налічується 45 хворих на коронавірусну інфекцію. З них на стаціонарному лікуванні в КНП БРР "Білопільська центральна районна лікарня" перебуває 19 мешканців громади, на амбулаторному лікуванні - 26 мешканців громади. Показник захворюваності на COVID-19 по місту Білопілля становить 163 нових випадків на 100 тис. населення за останні 14 днів.

Беручи до уваги вищезазначену інформацію, відповідно до рішення позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  від 10.10.2020 протокол №31, враховуючи погіршення епідемічної ситуації на території Білопільської об’єднаної територіальної громади та з метою недопущення  подальшого розповсюдження коронавірусної хвороби COVID-19, збереження здоров’я та життя мешканців громади, запровадити посилення протиепідемічних заходів, комісія прийняла ряд рішень.

Зокрема: 

На підприємствах, установах, організаціях незалежно від форм власності, що знаходяться на території Білопільської міської об’єднаної територіальної громади, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням громадян, на період карантину з 12 жовтня 2020 року до поліпшення епідемічної ситуації:

- тимчасово обмежено прийом та обслуговування фізичних та юридичних осіб (передбачена спеціальна скринька для звернень  громадян, окрім екстрених випадків).

- запроваджено  посилений протиепідемічний режим: проведення дезінфекції поверхонь та вологого прибирання з використанням миючих та дезинфікуючих засобів не менше 2-х разів протягом робочого дня, додаткове провітрювання приміщень, дотримання правил та рекомендацій, розроблених Міністерство охорони здоров’я.

Мешканцям громади рекомендується уникати багатолюдних місць, без нагальної потреби не відвідувати заклади та установи, дотримуватися особистої гігієни, обов’язкового масочного режиму в громадських місцях та 1,5-метрового соціального дистанціювання.

Що стосується роботи відділу «Центр з надання адміністративних послуг» Білопільської міської ради, то рекомендовано громадянам подавати звернення з особистих питань, заяви на отримання адміністративних послуг засобами телекомунікаційного зв’язку,  відповідно до чинного законодавства.

Роботодавцям рекомендовано на період дії карантину з метою обмеження скупчення осіб в транспорті та на шляхах прямування на роботу/з роботи переглянути робочий графік працівників, зокрема передбачити різний час початку і закінчення роботи для різних категорій працівників, дистанційну (надомну) роботу.

Суб’єктам господарської діяльності, закладам громадського харчування, релігійним закладам, автоперевізникам суворо дотримуватися протиепідемічних вимог з метою недопущення ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) на території Білопільської об’єднаної територіальної громади. визначених  Тимчасовими рекомендаціями щодо організації обмежувальних протиепідемічних  заходів, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України.


ПРОТОКОЛ №21 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Білопільської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь