Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Білопілля зустрічало учасників марафону «Європейський пробіг заради миру»

Дата: 20.09.2020 17:30
Кількість переглядів: 1022

Європейський пробіг заради миру Білопілля20 вересня Білопілля гостинно зустріло учасників загальнонаціонального марафону «Європейський пробіг заради миру». Даній захід ініційований громадською організацією «Марафонська команда «Всесвітній біг заради гармонії» за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства молоді та спорту, Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Національного олімпійського комітету України.

Цього дня до естафети долучилися і пронесли вогонь миру та гармонії Білопільський міський голова Юрій ЗАРКО, вихованці дитячо-юнацької спортивної школи ім. Ю.Білонога, юні футболісти ДФК «Динамо-Білопілля», працівники культури, освіти тощо. Палаючий смолоскип, учасники забігу передавали з рук  в руки, долаючи при цьому кілометр за кілометром.

Марафонці залюбки завітали на лицарські бої в рамках фестивалю "Вирський град", який вже традиційно проходить у Білопіллі вже п'ятий рік. 

На території Сумської області учасники марафону вже побували у Охтирському, Тростянецькому, Сумському районах та місті Суми. Наступним за Білопільським районом їх зустрічатиме Буринський, далі Конотопський та Кролевецький райони.

Довідково: Європейський пробіг заради миру, присвячений Європейському тижню спорту, проводиться з 10 по 26 вересня за маршрутом, який пролягає територіями Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Сумської, Чернігівської, Київської областей та міста Києва. Розпочалась естафета у м.Маріуполь і завершиться в м.Київ на НСК «Олімпійський».

Всесвітній пробіг заради миру проводиться впродовж 33 років. Україна доєдналася до акції одразу після набуття незалежності, у 1991 році. За цей час його учасники подолали близько 53 500 км у всіх областях нашої країни. Палаючий факел тримали понад 380 000 українців.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь