A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Про підвищення пенсій з 1 вересня

Дата: 15.09.2020 13:29
Кількість переглядів: 709

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Сумській області виконано обсяг робіт щодо подальшого підвищення рівня пенсійного забезпечення, - з 1 вересня 2020 року проведено перерахунок пенсій особам, які досягли 65-річного віку та мають необхідний страховий стаж.

Відповідно до частини 2 статті 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон) передбачено, що для осіб, які досягли віку 65 років, мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу, встановлюється в розмірі 40 відсотків мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік, але не менше прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом. Частина 3 статті 42 Закону передбачає, що у разі збільшення, зокрема, розміру мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік, підвищується розмір пенсії, обчислений відповідно до статті 28 Закону (крім пенсіонерів, які працюють, провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування).

Перерахунок пенсії проводиться з дня встановлення нового розміру мінімальної заробітної плати. Працюючим пенсіонерам пенсія перераховується після звільнення з роботи або припинення діяльності з урахуванням мінімальної заробітної плати, визначеної законом на дату звільнення або припинення підприємницької діяльності.

Так, відповідно до Закону України від 25.08.2020 №822-ІХ “Про внесення  змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”, з 1 вересня 2020 збільшено мінімальну заробітну плату з 4723 грн до 5000 грн. Тож, мінімальний розмір пенсії, для осіб, які досягли 65 – річного віку та мають повний страховий стаж, з 01.09.2020  підвищено з 1889,20 грн. (4723 х 40%) до 2000 грн. 00 коп. (5000х40%).

Розміри підвищення пенсій кожному пенсіонеру визначено в індивідуальному порядку в залежності від складових пенсійної виплати.

Перерахунок пенсій проведено в автоматичному режимі і не потребує додаткових звернень отримувачів до сервісних центрів Фонду. Виплата перерахованих пенсій буде забезпечена у вересні 2020 року відповідно до графіків виплати пенсій.

За інформацією Білопільського сервісного центру головного управління ПФУ в Сумській області             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь