A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

77 років тому місто Білопілля було визволене від нацистських окупантів

Дата: 03.09.2020 11:12
Кількість переглядів: 1095

Фото без опису3 вересня - важлива дата, добра нагода вшанувати доблесних оборонців і визволителів у роки Другої світової війни, тих, хто виявляв небувалий героїзм на бойових рубежах, хто відбудовував місто в повоєнні часи. Саме ветеранам нинішнє й майбутні покоління зобов’язані життям, а наше місто – своїм існуванням. З нагоди визначної події в місті Білопілля відбулося покладання квітів до Меморіалу загиблих воїнів.


З вітальними словами до присутніх звернулися Білопільський міський голова Юрій ЗАРКО, в.о. голови Білопільської районної ради Володимир ВІДУЄВ та помічник народного депутата України Ігоря ВАСИЛЬЄВА Віталій САХНЮК.


«3 вересня  назавжди увійшов в нашу історію як День визволення міста Білопілля . І сьогодні минає 77 років як місто було  звільнено від німецько-фашистських загарбників. Згадуючи події воєнних років, ми низько  схиляємо голови перед пам'яттю загиблих воїнів. Сердечна подяка їм і низький уклін від усіх  мешканців міста Білопілля. Імена цих героїв і їх подвиг ніколи не  будуть забуті білопільцями. В цей день я щиро вітаю всіх учасників бойових  дій, ветеранів Другої Світової війни, які дожили  до цих пам’ятних днів. Бажаю Вам міцного здоров’я, довголіття,  радості, добробуту і мирного неба над головою!», - сказав у своєму виступі Юрій Зарко.


Присутні вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання.

У День визволення Білопілля від нацистських окупантів міський голова Юрій Зарко разом з помічником народного депутата Віталієм Сахнюком та головою ветеранської організації Лілією Козловою відвідали ветеранів Другої світової війни вдома та вручили продуктові набори.

Довідково: у 1943 році у визволенні міста та району від окупантів брали участь 141 стрілецька дивізія 60 армії Центрального фронту та 240, 180, 167, 340 стрілецькі дивізії 38 армії Воронезького фронту. 240 стрілецька дивізія 1 вересня 1943 визволила села Новоіванівку і Ободи, а 2 вересня – Павлівку і Рудку. 3 вересня 141 стрілецька дивізія форсувала р. Сейм і зайняла м. Білопілля. Того ж дня 240, 180, 167, 340 стрілецькі дивізії визволили села Річки, Горобівку, Жовтневе, Улянівку, Луциківку, Марківку, 5 вересня – Сергіївку, Бобрик, Товсту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь