A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

ПАМ’ЯТАЄМО…

Дата: 29.08.2020 11:59
Кількість переглядів: 1155

Фото без опису29 серпня у Білопіллі вшанували пам’ять загиблого солдата, старшого водія мотопіхотного відділення 2 мотопіхотного взводу 1 мотопіхотної роти 10 окремого мотопіхотного батальйону Кузьменка Андрія Анатолійовича.

Цього дня представники органів місцевого самоврядування відвідали могилу земляка, поклали квіти і вшанували пам'ять хвилиною тиші.

Слава Герою!

Фото без опису

Довідка:
Кузьменко Андрій Анатолійович (29.01.1976 – 29.08.2015)

Народився і виріс у місті Білопілля. Навчався в Білопільській ЗОШ № 1. Після закінчення школи здобув спеціальність водія в Іскрисківщинському СПТУ. Працював у Білопільському цеху газового господарства, у будівельних організаціях Білопілля, Сум, Харкова.

У квітні 2015 року Андрій Кузьменко був мобілізований до армії. Проходив навчання в центрі військової підготовки «Десна».

«Ми потрапили разом до навчального центру «Десна» 23 квітня, - згадує друг Андрія санітар-водій Юрій Сіробаба з Лебединщини. - Пройшли підготовку, отримавши спеціальність водія багатофункціональних машин. Він був не лише хорошим водієм, а й вправним техніком: коли автомобіль вийшов із ладу, щось там мудрував-мудрував і, знайшовши необхідні деталі, разом із хлопцями відремонтував. Андрій чітко виконував накази. У ньому завжди були впевнені: не підведе. Разом із тим він ніколи ні про кого зайвого поганого слова не говорив. Звичайної лайки теж від нього не чув, а останнім часом він був занадто мовчазним. І постійно переживав за стареньких батьків, казав, що у тата – хворі ноги…». 

Андрій був добрим і щирим другом, турботливим сином.

З червня 2015 року Андрій Кузьменко чергував на блокпостах у Волновасі, був ближче до передової, перевозив солдат на ЗІЛу-130.

Заступник комбата по роботі з особовим складом майор Олександр Євгенійович Купрій згадує, як Андрій попросив, щоб він особисто прийняв у нього присягу на вірність народу України: «Добродушний був, а ще – чудовий спортсмен: у змаганнях з армреслінгу йому не було рівних».

29 серпня у Миколаєві під час виконання службових обов’язків Андрій загинув на руках у свого товариша Юрія Сіробаби.

Поховали героя-земляка з військовими почестями на Білопільському кладовищі (мікрорайон Шереметівка).

Його ім’я викарбуване на пам’ятній плиті меморіалу «Алея Слави Героям АТО» в місті Білопілля.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь