A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Конференція працівників освіти Білопільської ОТГ

Дата: 28.08.2020 13:58
Кількість переглядів: 914

Фото без описуУ центрі культури і дозвілля «Україна» відбулася серпнева конференція працівників освіти Білопільської об’єднаної територіальної громади. В ході конференції її учасники окреслили завдання навчальних закладів району на 2020-2021 навчальний рік.

У своєму виступі Білопільський міський голова Юрій ЗАРКО зазначив: «Освіта для місцевого самоврядування стала одним із основних завдань не тільки тому, що потребує найбільше коштів, дає місце праці значній кількості мешканців, а тому, що освіта – це інвестиції в майбутнє. Розвиток освіти в громаді є пріоритетним напрямком нашої діяльності. Особлива увага зосереджується, в першу чергу, на поліпшенні матеріально – технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів район. Дякую кожному з вас за те, що змогли створити безпечне середовище для учнів в умовах пандемії, за вашу нелегку працю у навчанні та вихованні майбутнього України».

Подяки Білопільської міської ради за високий рівень підготовки учня-переможця ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів оголошені Людмилі ЗУБКО, учителю російської мови та зарубіжної літератури Білопільської загальноосвітньої школи №2 ім. С.М. Гордієнка, Ларисі КИСЕЛЬОВІЙ, учителю географії Білопільської спеціалізованої школи №1, Ірині СІДЬОРКО, учителю української мови та літератури Білопільської спеціалізованої школи №1, Ірині ТЕРЕЩЕНКО, учителю біології Білопільської загальноосвітньої школи №2 ім. С.М. Гордієнка, за сумлінну творчу працю, фахову майстерність та популяризацію власних здобутків – Наталії УЛАНОВСЬКІЙ, учителю образотворчого мистецтва, дипломанту ІІ туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2020».

До привітань долучилися депутат Сумської обласної ради Юрій ХРИСТІЙ та виконуючий обов’язки голови Білопільської районної ради Володимир ВІДУЄВ.

Начальник відділу освіти Білопільської міської ради Руслан ПРЕЙС зазначив, що громада готова до нового навчального року за всіма напрямками. Тримати високу планку освітянам допомагають міська рада, депутатський корпус – наголосив куратор галузі. «І ми маємо надію, що наша співпраця триватиме, а освітні показники - покращуватимуться», - висловив він сподівання.

Як зазначив у своєму виступі Руслан Прейс, на початок навчального року дошкільну освіту надають 8 закладів, у яких функціонує 32 групи. Різними формами дошкільної освіти охоплено 515 дошкільників, що становить 90 %. Фінансування розвитку дошкільної освіти засвідчує значимість цієї освітньої ланки для нашої громади. На утримання закладів дошкільної освіти у 2020 році бюджетом передбачено 16357,0 тис. грн. В середньому планові витрати на 1 вихованця складають 45,7 тис. грн. Для створення відповідного навчального середовища учнів перших класів у 2020 році із місцевого бюджету було виділено 51,7 тис. грн. та 465,8 тис грн. державної субвенції. Розподіл коштів між навчальними закладами, в яких є початкові класи, здійснювався пропорційно до кількості перших класів та учнів, що навчаються в них. У всіх закладах освіти із залученням коштів місцевих бюджетів, спонсорів та меценатів завершені поточні ремонти класних кімнат, груп, а також приміщень загального користування (коридорів, майстерень, їдалень), упорядковані спортивні, ігрові майданчики та прилеглі території, тощо. Усього залучено 707,4 тис. грн., із них 151,9 тис. грн. - бюджетні, 555,5 тис. грн. - спонсорські.

Невід’ємною частиною змін у загальній системі освіти в рамках концепції Нової української школи стало забезпечення доступності освіти для всіх, незалежно від наявності особливих освітніх потреб. У 6-ти закладах загальної середньої освіти громади було відкрито 21 інклюзивний клас (27 учнів), введено 21 посаду асистентів вчителя. Корекційну складову навчання дітей з особливими освітніми потребами забезпечували логопед, 6 психологів та 6 соціальних педагогів, в рамках соціальних угод з інклюзивно-ресурсним центром - дефектолог та фізреабілітолог. Для забезпечення дидактичного наповнення та оснащення закладів з інклюзивною формою навчання виділено 195,3 тис. грн. на придбання спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку.

Пріоритетним завданням відділу освіти було і є надання якісних освітніх послуг територіальній громаді, стабільне функціонування освітньої галузі. Загалом мережа закладів освіти задовольняє потреби жителів регіону.

У цьогорічному ЗНО взяли участь 73 із 94 (77,7%) учнів 11 класів. У цьому році маємо чотири перемоги в обласному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін.

Серед головних завдань на наступний навчальний рік начальник відділу освіти назвав такі: використання технологій змішаного навчання; підвищення рівня ІКТ – компетентності педагогічних працівників; 100% забезпечення закладів освіти району швидкісним Інтернетом; забезпечення відкритості та загальнодоступні інформації на сайтах закладів освіти; забезпечення рівного доступу до сучасної та якісної математичної освіти.

На завершення всіх присутніх привітали з Днем Знань і початком нового навчального року.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь