A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Білопілля відзначає День Державного Прапора

Дата: 23.08.2020 10:51
Кількість переглядів: 1086

Фото без опису23 серпня, в Україні відзначають День Прапора. До святкування, незважаючи на карантинні обмеження, долучилася і Білопільська громада.

Традиційно цього дня зранку у Білопіллі на центральній площі представники влади, підприємств, установ, організацій громади, військовослужбовці взяли участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора України. Тим самим віддавши шану символу країни, який є втіленням національної гідності, традицій державотворення та даниною пам’яті всіх, хто у різні часи захищав українську землю.

Церемонія проходила під Державний Гімн України. Право підняти Прапор було надано цьогоріч вперше не представникам влади, а жителям міста Білопілля: Миколі Зарку та Олегу Скляренку, які 30 років тому ризикуючи власною волею і життям розмістили національні прапори на баштовому крані Білопільського машинобудівного заводу та трубі Білопільського будинку інтернату.

Звертаючись до присутніх, з нагоди Дня Державного Прапора, міський голова Юрій Зарко зазначив: «Під нашим національним стягом знову йдуть у бій найкращі сини і дочки українського народу. Ми віримо, що обов’язково настане час, коли Державний Прапор України знову замайорить над звільненими від окупації Кримом і Донбасом. Сьогодні наш обов’язок перед нинішнім і майбутнім поколіннями – зробити український Державний Прапор впізнаваним у світі символом успішної країни, яка здолала зовнішні загрози і внутрішні виклики та сформувала справедливе і заможне суспільство».

Також до присутніх зі словами вітання звернувся помічник народного депутата України Ігоря Васильєва Віталій Сахнюк.

На завершення присутні вшанували тих, хто не знав страху і під Прапором захищав спокій українців, однак поліг за свободу, поклавши квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку та меморіалу «Алея Слави Героїв АТО».

В центрі культури і дозвілля «Україна» відбулося відкриття виставки декоративно-ужиткового мистецтва «З Україною в серці».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь