A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Як стати студентом військового вищого навчального закладу?

Дата: 14.07.2020 16:23
Кількість переглядів: 637

Про вступ до ВВНЗОсновні положення щодо прийому кандидатів на вступ до вищих військових навчальних та військових підрозділів вищих навчальних закладів з числа цивільної молоді (підготовка фахівців з вищою освітою для проходження військової служби на посадах осіб офіцерського складу).

1. На навчання за кошти Державного бюджету до вищих військових навчальних та військових підрозділів вищих навчальних закладів (далі ВВНЗ) здійснюють прийом осіб з повною загальною середньою освітою віком від 17 років до 21 року (в тому числі тих, яким 17 років виповнюється у рік зарахування на навчання), військовослужбовців строкової служби та військовозобов'язаних віком до 23 років. Військовослужбовці військової служби за контрактом, які не мають військових звань офіцерського складу, приймаються віком до 23 років (в коледжі віком до 30 років).

2. Попередня професійна діагностика і відбір вступників з числа цивільної молоді (ліцеїстів) та оформлення документів здійснюються у військових комісаріатах до 10 червня року вступу.

3. Вступники особисто подають заяву до районного (міського військового комісаріату за місцем проживання у період з 1 січня до 1 червня року вступу.

Заяви вступників обробляються відповідно до вимог Закону України "Про захист персональних даних" від 1 червня 2010 року, №2297-VІ.

У заяві зазначається:
- прізвище, ім'я, по батькові;
- рік, місяць і день народження;
- поштовий індекс, адреса місця проживання та номер мобільного телефону;
- обраний напрям підготовки;
- перелік  конкурсних  предметів, з яких   вступник зареєструвався для проходження зовнішнього незалежного оцінювання;

До заяви додаються:
- автобіографія;
- копія документа державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та додатка до нього (випускники навчальних закладів року вступу на навчання додають довідку про поточну успішність);
- копія паспорта (свідоцтва про народження);
- довідка з місця роботи чи навчання;
- характеристика з місця роботи чи навчання;
- шість кольорових фотокарток (без головного убору), розміром 3x4 см, завірені у військовому комісаріаті;
- медичні документи, оформлені у військовому комісаріаті;
- копії документів, які встановлюють право на пільги відповідно до чинного законодавства та вказані в Умовах прийому;
- копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду;
- повідомлення органів внутрішніх справ, органів дізнання та попереднього слідства,  судових  органів  про притягнення  до  кримінальне відповідальності (форма ІП-1);
- сертифікат про проходження профілактичного наркологічного огляду; медична  довідка про проходження обов'язкових попереднього та періодичного психіатричних оглядів; 
- чотири поштових конверти з марками.

4.  Перед направленням до ВВНЗ всі кандидати з осіб цивільної молоді проходять первинний медичний огляд у районному (міському) військовому комісаріаті, а повторний — в обласному військовому комісаріаті із заповненням картки медичного огляду тих, хто вступає до вищого військового навчального закладу Міністерства оборони України чи військового навчального підрозділу вищого навчального закладу України (додаток №12 до Положення про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 14.08.08 р., № 402).

На кандидатів до вступу оформляються медичні документи, а також за результатом попередньої професійної діагностики, — картка професійного відбору.

5. Документи на відібраних кандидатів районні (міські) військові комісаріати подають до обласних, а останні — до ВВНЗ не пізніше 20 липня року вступу.

6.  Вступники мають право подавати сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, виданий у 2020 році.

7. Усі копії документів засвідчуються за оригіналами приймальними комісіями ВВНЗ, або в установленому законодавством порядку. Копії документів без пред'явлення оригіналів не розглядаються.

8. Особи, які не подають сертифікати (сертифікат) зовнішнього незалежного оцінювання, подають документи, що засвідчують їх право на складання тільки вступних екзаменів у ВВНЗ:
- військовослужбовці Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту, які проходять військову строкову службу, — при вступі на денну форму навчання за схемою навчання "курсант" (підготовка фахівців з вищою освітою для проходження військової служби на посадах осіб офіцерського складу);
- громадяни України, звільнені зі строкової військової служби в рік вступу до ВВНЗ;
- військовослужбовці рядового, сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, при вступі на заочну форму навчання.

9.  Вступник може подати заяву (заяви) в паперовому або в електронному вигляді не більше, ніж до п'яти вищих навчальних закладів України, та не більше трьох заяв на напрями підготовки (на три спеціальності) про участь у конкурсному відборі та форми навчання у кожному з вищих навчальних закладів). Факт кожної подачі заяви в паперовому вигляді (із зазначенням того, оригінали чи копії документів додані до заяви) реєструється уповноваженою особою приймальної комісії у Єдиній державній електронній базі з питань освіти (далі — Єдиній базі) безпосередньо під час прийняття заяви. Заяви, подані вступниками до приймальних комісій в паперовому вигляді та зареєстровані у Єдиній базі, обробляються приймальними комісіями.

10. Особи, які вступають до ВВНЗ для проходження військової служби на посадах     осіб офіцерського складу, обов'язково  складають вступні випробування:
- психологічне обстеження;
- оцінку рівня фізичної підготовленості;
- медичний огляд військово-лікарською комісією.

Бажаючі вступати до ВВНЗ

для більш поглибленого ознайомлення з умовами вступу та оформлення документів

можуть звертатися за адресою: м. Білопілля, вул.Соборна, буд. 46

тел. (099) 306 70 81 та (095) 707 82 72

Вадим ЄВТУШЕНКО,
військовий комісар Білопільського районного військового комісаріату, підполковник


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь