A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Чи відновить роботу ДНЗ «Дзвіночок»

Дата: 10.07.2020 09:00
Кількість переглядів: 948

ДзвіночокСаме це питання розглядалось 9 липня на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Білопільської міської ради.

Враховуючи епідемічну ситуацію, яка склалася на території Білопільської об’єднаної територіальної громади станом на 09.07.2020, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 року № 500,  відповідно до акту санітарно-епідеміологічного обстеження дошкільного навчального закладу «Дзвіночок» від 09.07.2020 щодо готовності до відновлення роботи в умовах адаптивного карантину члени комісії вирішили, що відновлення функціонування Білопільського ДНЗ (ясла-садка) «Дзвіночок» можливе з 15.07.2020 за умови дотримання вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України № 25 від 21.05.2020 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби (СOVID-19)».

Як буде працювати дитячий заклад?

В закладі в період карантину будуть створені чергові групи лише для дітей, батьки яких працюють і не мають змоги залишатися з дитиною вдома. 

Кількість дітей у групі не буде перевищувати 10 чоловік відповідно до встановлених нормативів (не більше 1 особи на 10 квадратних метрів ігрової площі).

Допуск працівників та дітей на територію дошкільного закладу здійснювати виключно при проходженні температурного скринінгу.

Приймання дитини до закладу та передачу батькам після закінчення дня проводиться вихователем поза межами будівлі (за несприятливих погодних умов – на вході до приміщення) за наявності у батьків або супроводжуючих вдягнутої маски або респіратора. Очікування на території садочка буде обмежено.

На вході до закладу будуть обов’язково диспенсери з антисептиком.

Температурний скринінг дітей проводитиметься впродовж дня кожні 4 години, а показники будуть заноситись у відповідний журнал.

Обов’язковим буде масочний режим для працівників закладів дошкільної освіти, можливе використання рукавичок під час допомоги в особистій гігієні дітей, приготування їжі, утилізації відходів, роботи з деззасобами.

Дезінфекції контактних поверхонь будуть проводитись не рідше ніж кожні 2 години та відразу після закінчення занять. Також буде проводитись вологе прибирання з використанням миючих та дезинфікуючих засобів в кінці зміни, провітрювання приміщень протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям та почергове провітрювання кімнат протягом дня.

Буде обмеження занять та ігор, що передбачають безпосередній фізичний контакт між дітьми та використання значної кількості додаткового інвентаря, надання пріоритету іграм, що проводяться на відкритому повітрі.

Окремо слід зазначити, що буде заборонено:

- використання багаторазових (тканинних) рушників;

- м'яких іграшок;

- килимів з довгим ворсом;

- перебування у вуличному взутті всередині приміщень;

- проведення масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі дітей з більш, ніж однієї групи та за присутності глядачів (відвідувачів).

Батькам (законним представникам) дітей для відвідування дошкільного навчального закладу необхідно надати довідку від лікаря, з яким укладена декларація, про стан здоров’я дитини, можливість відвідування закладу дошкільної освіти та благополучне епідемічне оточення.

Контроль за дотриманням протиепідемічних вимог в закладі дошкільної освіти забезпечуватиме Білопільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.


Протокол №9 «Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Білопільської міської ради»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь