A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Запровадження партійної виборчої системи не допустиме в нашій громаді!

Дата: 07.07.2020 17:03
Кількість переглядів: 680

Фото без описуБілопільська міська об’єднана територіальна громада долучилась до відкритого Звернення до Президента України, Голови Верховної Ради та народних депутатів, у якому сільські, селищні, міські голови та депутати місцевих рад закликають зупинити партизацію місцевих виборів.

Це не звернення окремої асоціації і не політична акція, а об'єднавча ініціатива сільських, селищних та міських голів з метою сформувати "єдиний голос" місцевого самоврядування на захист виборчих прав громад і людей в громадах. Воно ініційоване 4 липня 2020 року Правлінням Всеукраїнської асоціації громад.

У Зверненні йдеться про неприпустимість запровадження партійної виборчої системи на рівні сільських, селищних рад та рад малих міст з кількістю виборців менше 50000.

Кожна громада має мати право залишатися поза великою політикою. Кожне село, селище має мати право на представництво у раді громади, а також у районній та обласній радах. Кожен житель громади має мати право на самовисування в депутати місцевої ради. 

Не можна штучно ділити громади за виборчою системою! - це нівелює досягнення децентралізаційної реформи, зраджує довіру людей. 

Не можна міняти виборчу систему напередодні виборів! - це суперечить загальновизнаним європейським принципам. До того ж, запропоновані зміни мають дискримінаційний характер, що грубо протирічить міжнародним документам. 

Також у зверненні йдеться про заборону повернення партійної виборчої системи для районних та обласних рад, які покликані відстоювати спільні інтереси громад.

Приєднуйтесь! Не зволікайте! - бо вже найближчими днями законопроєкт 3485, який передбачає запровадження партійної виборчої системи у громадах з кількістю виборців від 10 тисяч, може бути винесено на голосування Верховною Радою в другому читанні та в цілому.

Приєднатись до ЗВЕРНЕННЯ пожна зповнивши ФОРМУ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь