A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Обговорили Стратегію розвитку Білопільської об’єднаної територіальної громади на 2020-2027 роки

Дата: 07.07.2020 16:09
Кількість переглядів: 850

Стратегія розвиткуРобочою групою з розробки Стратегії розвитку Білопільської міської об’єднаної територіальної громади на 2020-2027 роки проведено чергове засідання, на якому обговорили план першочергових заходів та їх виконання на період 2020-2023 років.

Як зазначив Білопільський міський голова Юрій ЗАРКО, дана Стратегія розроблена на перспективу до 2027 року, при її складанні враховані пропозиції всіх старостинських округів, відділів та комунальних підприємств громади.

«Стратегія розвитку громади - не просто документ з цифрами, це визначення майбутнього, до якого прагне громада», - наголосив міський голова.

Перед початком обговорення плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Білопільської об’єднаної територіальної громади на 2020-2023 роки заступник Білопільського міського голови Олександр КОЖУХОВ ознайомив присутніх з результатами опитування жителів громади, в якому відображені основні побажання та зауваження жителів щодо подальшого розвитку громади.

Протягом квітня місяця поточного року було проведено опитування (анонімне анкетування) мешканців нашої громади, - повідомив Олександр Миколайович, - саме результати даного опитування і стали основою у розробці основних напрямків розвитку нашої громади на найближчі роки.

Над розробкою стратегії працювала робоча група, затверджена розпорядженням Білопільського міського голови від 11.02.2020 № 27а-ОД. До неї  увійшло 25 фахівців з питань децентралізації, освіти, охорони здоров’я, розвитку  культури, ЖКГ, громадської безпеки, природокористування та екології, розвитку підприємництва й інституцій громадянського суспільства тощо.

Стратегія є документом вищого рівня громади і основою для розробки та  уточнення діючих програм, планів, обґрунтування інвестиційних проєктів,  залучення коштів державного та місцевого бюджетів.

Місія Білопільської об’єднаної територіальної громади була визначена  наступним чином: заможна громада щасливих, успішних та освічених людей, де  посміхаються один одному при зустрічі.

Стратегічне бачення Білопільської об’єднаної територіальної громади  сформульоване так: соціально і територіально згуртована громада з високим  ступенем інклюзивності, яка створює широкі можливості для розвитку  особистості на базі регіональної ідентичності та самобутніх традицій, прагне  розбудовувати конкурентоспроможне аграрне та інноваційне виробництво з  урахуванням національних і світових трендів щодо екологічної чистоти довкілля  та особистої безпеки для всіх мешканців громади.

Білопільська об’єднана територіальна громада має чотири стратегічні цілі, які конкретизуються через низку операційних цілей і завдань.

Ціль 1. Згуртована громада

Ціль 2. Безпечне та комфортне проживання  

Ціль 3. Розвиток людського капіталу

Ціль 4. Місцевий економічний розвиток

До плану заходів з реалізації Стратегії включені ті цілі і завдання, які ставить перед собою громада до 2023 року, і які розділені на розділи: «Соціальна згуртованість», «Територіальна згуртованість», «Об’єднання зусиль для спільного розвитку», «Соціальний захист вразливих категорій населення», «Екологічна безпека», «Енергетична безпека», «Сучасна інфраструктура», «Благоустрій в населених пунктах», «Охорона здоров’я», «Єдиний освітній простір», «Розвиток сфери розваг та фестивальної індустрії», «Культура», «Здоровий спосіб життя», «Залучення національних та міжнародних інвестицій», «Розвиток сільських територій», «Розвиток туристичного потенціалу та суміжних послуг».

Робочою групою під час засідання було розглянуто операційні цілі та обговорені заходи щодо їх реалізації до кінця 2023 року.

Як повідомив Олександр Кожухов, тепер цей план заходів має пройти стратегічну екологічну оцінку, далі відбудуться громадські і публічні обговорення, а вже потім план та Стратегію винесуть на затвердження депутатів міської ради, з урахуванням всіх пропозицій та зауважень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь