A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Багатоквартирні будинки Білопілля з управителем?

Дата: 02.07.2020 10:48
Кількість переглядів: 1017

Управління багатоквартирними будинкамиБілопільською міською радою заплановано проведення конкурсу щодо призначення управителя з управління багатоквартирними будинками у м.Білопілля.

Проведення конкурсу дасть можливість забезпечити управління об'єктами житлово-комунального господарства, здійснювати їх належне утримання та ефективну експлуатацію необхідного рівня та якості, надавати якісні житлово-комунальні послуги населенню нашого міста, - зазначив заступник Білопільського міського голови Олександр КОЖУХОВ.

Питання проведення конкурсу розглядалось депутатами міської ради на засідання 15 сесії VII скликання 18 червня. Одноголосно було затверджено склад конкурсної комісії щодо призначення управителя з управління багатоквартирним будинком та визначено об’єкт конкурсу, відповідно до переліку будинків, в яких не створено об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, співвласники яких не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком.

«Комісією проведено засідання, на якому було розроблено конкурсну документацію з проведення конкурсу щодо призначення управителя з управління багатоквартирними будинками в Білопіллі, - повідомив заступник міського голови (голова конкурсної комісії) Олександр ВАКУЛЕНКО, - яка затверджена виконавчим комітетом Білопільської міської ради».

Виконавчим комітетом Білопільської міської ради 24 червня затверджено:

-    Положення про конкурсну комісію щодо призначення управителя з управління багатоквартирним будинком;

-    Конкурсна документація щодо призначення управителя з управління багатоквартирним будинком;

-    Технічні характеристики багатоквартирних будинків м.Білопілля.

Конкурсні пропозиції можна буде подавати до відділу архітектури, містобудування, ЖКГ, транспорту, благоустрою, інфраструктури та будівництва Білопільської  міської ради.


ДОВІДКОВО: з 1 травня 2019 року в повному обсязі введено в дію Закон України від 09.11.2017 № 2189- VIII «Про житлово-комунальні послуги» відповідно до якого, визначено нову класифікацію житлово-комунальних послуг, нову систему взаємовідносин, що виникатимуть у процесі надання та споживання цих послуг. А також визначено особливості укладання, зміни і припинення договорів про надання комунальних послуг у багатоквартирному будинку.

Практична реалізація нововведень, передбачених Законом, можлива за умови укладання про надання комунальних послуг за правилами та особливостями, визначеними Законом (тобто, нових договорів про надання комунальних послуг).

При цьому Законом передбачено, що не пізніше як протягом одного року з дня введення в дію цього Закону (тобто, не пізніше як 01.05.2020 р.) співвласники багатоквартирних будинків зобов’язані прийняти рішення про форму управління багатоквартирним будинком та укласти договір на обслуговування будинку.

Як мешканцям забезпечити експлуатацію свого багатоквартирного будинку, утримання і використання спільного майна?

Законодавством передбачено три форми управління багатоквартирним будинком

– управління багатоквартирним будинком співвласниками;

– управління багатоквартирним будинком управителем;

– управління багатоквартирним будинком об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку (асоціацією співвласників багатоквартирних будинків).


Рішення сесії Білопільської міської ради від 18.06.2020 року № 338 «Про проведення конкурсу щодо призначення управителя з управління багатоквартирними будинками у м.Білопілля»


Рішення виконкому №80 «Про затвердження Положення про конкурсну комісію та Конкурсної документації щодо призначення управителя з управління багатоквартирним будинком»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь