A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Про ситуацію з дитячою безпритульністю та бездоглядністю в громаді

Дата: 01.07.2020 11:27
Кількість переглядів: 1067

Бездоглядність та безпритульністьНа черговому засіданні виконавчого комітету Білопільської міської ради було заслухано інформацію про організацію роботи щодо запобігання бездоглядності та безпритульності дітей на території міської ради та затверджені заходи щодо запобігання дитячої бездоглядності на її території.

«Робота виконкому щодо запобігання бездоглядності та безпритульності дітей на території міської ради проводиться постійно, - повідомила Світлана ПУГАЧ, спеціаліста по роботі із молоддю в громаді, - На всіх дітей, що знаходяться під нашою опікою та піклуванням, оформлені особові справи. Постійно перевіряються умови проживання підопічних».

У виконкомі міської ради пільгова категорія  дітей знаходиться на обліку.  На території ради проживає 20 сімей опікунів та піклувальників, де виховується 24 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На території ради  функціонує одна прийомна сім’я.

Працівниками міської ради проводиться робота серед населення по популяризації сімейних форм виховання для дітей-сиріт,  поводяться індивідуальні бесіди з мешканцями міста.

В приміщенні міської ради розміщений інформаційний стенд щодо поширення сімейних форм виховання дітей-сиріт.

На засіданнях виконкому розглядається питання постановки на квартирний облік, закріплення житла, призначення опікунів над житлом дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

На  обліку у виконкомі міської ради станом на 01.06.2020 року  перебуває 25 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, де виховується 69 дітей.

Дані сім`ї щокварталу  розглядаються на засіданнях  виконкому та засіданнях комісії з питань захисту прав дітей виконкому міської ради.

Виконкомом Білопільської міської ради проводиться робота щодо профілактики правопорушень серед дітей з участю працівників Білопільського відділення поліції  в Сумській області.

Проводяться профілактичні рейди згідно графіка, в місцях масового перебування дітей та молоді,  закладах торгівлі, для попередження порушень правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами. 

Всього в 2020 році перевірено 20 закладів торгівлі. Порушень правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами не виявлено.

Дітей, що перебувають на обліку в Білопільськоу ВП (м.Білопілля) за вчинення злочинів та правопорушень, на території ради – 4. З неповнолітніми та їх батьками проводяться бесіди про недопущення повторних злочинів.

Виконкомом Білопільської міської ради робота щодо запобігання дитячої бездоглядності проводиться постійно згідно чинного законодавства, - підсумовуючи свій виступ зазначила Світлана Павлівна.

За результатами обговореної інформації було затверджено ряд заходів щодо запобігання дитячої бездоглядності та безпритульності на території Білопільської міської ради.

Зокрема:

1.  Посилити відповідальність батьків або осіб, що їх замінюють, за неналежне виховання дітей, порушення  їх  прав, жорстоке поводження.

2. Забезпечити своєчасне виявлення, взяття на облік, проведення соціального інспектування та супроводження сімей, які неспроможні або не бажають виконувати виховні функції стосовно дітей.

3. Постійно надавати  допомогу сім'ям  з  дітьми,  зокрема сприяти працевлаштуванню батьків,  отриманню соціальної допомоги.

4. Постійно проводити роботу щодо соціально-правового захисту безпритульних і бездоглядних дітей, їх соціалізації, реабілітації та адаптації в суспільстві.

5. Регулярно проводити зовнішньо профілактичні заходи по відпрацюванню місць концентрації неповнолітніх та молоді щодо виявлення  безпритульних дітей, які схильні до вживання наркотичних, токсичних речовин та алкогольних напоїв.

6. Обмежити відвідування неповнолітніми розважальних закладів в навчальний та вечірній час (до 21 години у зимовий період та до 22 години у літній період). Забезпечити здійснення контролю за вказаними нормами.

7. Здійснювати контроль за дотриманням заборони продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів неповнолітнім.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь