A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

В Білопіллі вшанували пам’ять жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2020 11:45
Кількість переглядів: 752

День скорботиПредставники Білопільської міської ради та Білопільської районної ради, з нагоди Дня скорботи, згадали про страшні події Другої світової та поклали квіти до Меморіалу загиблих воїнів.

«Друга світова війна відкрила для українців руйнівну «силу» обох тоталітарних режимів. У зруйнованих війною селах, містах і містечках залишалися матері, дружини з малими дітьми, переважна більшість яких незабаром ставали вдовами, а діти – сиротами. На них чекали тяжкі випробування повоєнних років, – сказав у коментарі Білопільський міський голова Юрій ЗАРКО. – Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір. Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!»

Довідково: Друга світова війна – найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Саме як страшну трагедію її пам'ятають і згадують в усьому світі. Для України ця війна є національною трагедією, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі імперські інтереси і часом вбивати інших українців. За даними істориків, прямі людські втрати України у Другій світовій війні становлять 8-10 млн осіб.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь