Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Тривають оперативно-профілактичні заходи "Мак"

Дата: 04.06.2020 14:14
Кількість переглядів: 1067

Операція макЗ 20 травня по 24 вересня 2020 року проводяться оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак». Метою заходів є виявлення, попередження та припинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

Білопільське відділення поліції звертається до небайдужих громадян, які володіють інформацією відповідного напрямку про надання відомостей щодо виявлення на територіях лісових масивів та земельних господарств Білопільської громади фактів здійснення штучного вирощування рослин маку снотворного чи конопель щодо яких здійснюється культивування та обробка, або ділянок з дикорослими рослинами конопель.

Згідно з статтею 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин. Якщо ж кількість таких рослин більша, то особі, яка їх вирощувала, загрожує кримінальна відповідальність.

Що стосується відповідальності, то згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу в розмірі від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

А вже за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Посіви маку на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності.

Телефон гарячої лінії Білопільського відділення поліції:

(05443) 9-12-80 або (050) 327-87-85

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь