A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Про деякі питання щодо надання субсидій з 1 травня 2020 року

Дата: 28.05.2020 14:47
Кількість переглядів: 1000

Надання субсидіїУправління соціального захисту населення надає роз’яснення щодо призначення субсидії, якщо є заборгованість по сплаті за житлово-комунальні  послуги та про соціальні нормативи, які будуть застосовуватися при наданні житлової субсидії з 1 травня 2020 року.

Які соціальні нормативи будуть застосовуватися при наданні житлової субсидії з 1 травня 2020 року?

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 № 247 «Про особливості надання житлових субсидій» районним Управлінням соціального захисту населення на період карантину нарахування житлової субсидії проводиться з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів на житлово-комунальні послуги, в межах яких надається субсидія, а саме для водопостачання, водовідведення, газопостачання для приготування їжі і підігріву води, електропостачання.

Вартість природного газу  при розрахунку житлової субсидії  у травні місяці 2020 року складає 2,95 грн. за 1 куб. метр.

Чи призначається субсидія, якщо є заборгованість по сплаті за житлово-комунальні  послуги?

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій (далі - Положення), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 (зі змінами).

Положенням передбачено, що житлова субсидія не призначається в разі отримання структурним підрозділом з питань соціального захисту населення від підприємств–надавачів послуг інформації про наявність простроченої понад три місяці (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.) на день звернення за призначенням житлової субсидії.

Відповідно до пункту 82 Положення, якщо протягом двох місяців з дати отримання повідомлення про відмову в призначенні житлової субсидії на наступний період громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію, або оскаржив наявність заборгованості в судовому порядку, житлова субсидія призначається з початку такого періоду ( з травня 2020 року). 

За більш детальною інформацією можно звертатись до районного Управління соціального захисту населення за телефоном «гарячої лінії» (066) 864 01 55


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь