A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Російська пропаганда у бойовій готовності: фейки під час пандемії

Дата: 09.04.2020 17:05
Кількість переглядів: 628

Будьте обережні! Деякі інтернет-сайти, які пов’язують з російською зовнішньою пропагандою, широко почали використовувати ситуацію з епідемією коронавірусу як засіб впливу на суспільну думку, з посиланням на думку відомих вчених і та громадських діячів щодо походження цього вірусу, винуватців епідемії та перешкоджання благородним намірам Росії у боротьбі з цією чумою ХХІ століття.

Насправді ці інформаційні викрутаси є типовими фейками і не витримують більш-менш серйозної перевірки та розраховані на тимчасовий ефект.

Зокрема, голова МЗС Польщі Яцек Чапутович звинуватив Москву у розповсюдженні дезінформації стосовно заборони на перетин повітряного простору Польщі російським літаком з гуманітарною допомогою для Італії.

Фейком виявилася інформація про те, що чеський молекулярний генетик і вірусолог Соня Пекова у розмові зі словацьким телеканалом TA3 заявила, що SARS-CоV-2 було винайдено у лабораторії США, і що уряд США намагається це приховати.

Проте, у розмові, на яку посилаються проросійські інтернет-сайти, Пекова нічого подібного не казала.
Дії російської пропагандистської машини спрямовані на посилення впливу РФ на європейському континенті, знищення системи санкцій, що накладені на Росію за анексію Криму та війну на Донбасі.
Але ця фейкова інформація до того ж спотворює реальне сприйняття ситуації громадянами країн Євросоюзу і слугує димовою завісою для прикриття дійсного стану речей, зокрема – щодо боротьби з пандемією коронавірусу.

Зверніть увагу на повну відсутність уваги як з боку Росії, так і з боку ОРДЛО, на проблему неготовності окупованої частини Донецької і Луганської областей до пандемії.

Не секрет, що ситуація з медициною в ОРДЛО значно гірша, ніж на іншій території України. Хоча, ніде правди діти, ми щодня лаємо свою недореформовану систему, але там – там просто жахливо.
У медичних закладах самозваних республік не вистачає близько 6 тисяч лікарів і понад 7 тисяч середнього медперсоналу – медичних сестер, фельдшерів, акушерок та лаборантів. Особливо нестача персоналу відчувається у «швидкій допомозі».

Звісно, що лікарі з Росії та інших країн не палають бажанням їхати у самозвані республіки. Але ж ми розуміємо, що попереду, у найближчому майбутньому, на цій території теж розпочнеться, бо поки що для коронавірусу не існує кордонів.

Та в ОРДЛО значна кількість людей похилого віку, що перебувають у зоні ризику, щомісяця курсує з окупованої частини Донбасу в Україну за пенсією і назад.

Якщо українська влада заборонить їм це робити – залишить їх без засобів існування. Не вихід і перерахування пенсій на банківські картки, бо виникає проблема з банківською сферою (фінансування тероризму), адже кошти доведеться перераховувати до банків ОРДЛО.

Якщо українська влада дозволить перетинати лінію розмежування (це ж не кордон у прямому розумінні), то порушить умови карантину та, можливо, сприятиме більш швидкому поширенню пандемії на непідконтрольній території.

Але у будь-якому випадку для Росії та ОРДЛО з’являється привід звинуватити Україну у нелюдському ставленні до нещасних пенсіонерів, навмисному поширенні коронавірусу на окуповану територію та використати цей факт для подальшого цькування України.

Знаючи ціну російських обіцянок і гарантій, жодна людина у здоровому глузді не допустить і думки, що з огляду на пандемію Путін візьме на себе утримання цих пенсіонерів. Хіба що на пару місяців, використавши це для посилення своїх позицій в інформаційній війні з Україною.

За даними Інформаційної агенції "Главком"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь