A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Всім, хто збирається відвідати Сумщину у Великодні свята, обласна влада рекомендує цього не робити: Великдень ви можете провести не вдома з рідними, а у місцях обсервації

Дата: 09.04.2020 09:35
Кількість переглядів: 1216

Фото без описуГромадяни України або інших країн, які приїдуть на Сумщину з-за кордону, мають бути розміщені на обсервацію. Тож жодних відзначень Великодніх свят чи відвідування могилок рідних на кладовищах! Лише ізоляція!

Як повідомив начальник обласного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації Олександр МИЛАШ, після введення таких обмежень суттєво зменшилась кількість людей, що перетинають державний кордон на території Сумщини. Якщо ще минулого тижня ця цифра щодня сягала до сотні, то за минулу добу через пункти пропуску «Бачівськ» та «Юнаківка» в’їхали 35 осіб.

«Наразі ці люди знаходяться на самоізоляції. Їх контакти передані до Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України та Головного управління Нацполіції в Сумській області», – зазначив Олександр Милаш.

У випадку, якщо особа категорично не погоджується з умовами обсервації, її поки що відправляють на самоізоляцію з підписанням відповідних умов перебування на карантині. Якщо ж особа порушить режим самоізоляції, вона буде примусово направлена на обсервацію і сплатить штраф у розмірі 17 тис. грн.

На Сумщині визначено 5 місць обсервації. Вони розташовані у Конотопському, Кролевецькому, Роменському, Путивльському та Середино-Будському районах і можуть прийняти 374 особи. Усі місця відповідають вимогам, які визначені для таких об’єктів, зокрема, кожна людина буде знаходитися в окремій кімнаті, є вода та каналізація, що не виходять в центральну мережу, майданчик для дезінфекції техніки.

За дорученням голови облдержадміністрації Романа ГРИЩЕНКА, наразі опрацьовується питання щодо передбачення резервних місць обсервації, зокрема, для цього розглядаються готельні корпуси та будівлі гостинного типу.

За інформацією Сумської обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь