A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Зустріли Весну у Білопіллі

Дата: 29.02.2020 18:50
Кількість переглядів: 1464

Білопільська Масляна (Колодій)Жителі та гості Білопільської громади колоритно зустріли Масляну 29 лютого. І хоча початок дійства був запланований на 11 годину, вже з самого ранку представники установ, організацій, що заявили про бажання взяти участь у святкуванні, активно прикрашали свої садиби, розставляли страви та готувалися пригощати гостей гарячими млинцями, варениками та іншими українським стравами, як-то кажуть, «з пилу, з жару».

Особливу увагу відвідувачів привертало до себе опудало Масляної, яке розташували неподалік місця проведення, вабили до себе й фотозони – кожен бажаючий міг сфотографуватися у образах хвацького козака в шароварах та красуні-українки чи за імпровізованим столом в українській світлиці.

Під час заходу було проведено благодійну лотерею зі збору коштів на лікування Злати Лисенко.

Відкрив «Масляні гостини» Білопільський міський голова Юрій Зарко. Керівники громади – ініціатори свята - привітав присутніх зі святом та відзначив, що в цей непростий час усім нам особливо потрібні добрі, світлі емоції. Також висловив сподівання, що частуванням, конкурсами та народними піснями вдасться згуртувати містян та гостей, свято подарує радість кожному та підніме їхній дух.

А свято й справді вдалося на славу. На сцені розгорнулося театралізоване дійство за участі різних персонажів.
Цього дня звучало безліч пісень у виконанні самодіяльних колективів та окремих виконавців закладів культури, що перебувають у функціональному підпорядкуванні відділу культури, спорту та туризму виконавчого комітету Білопільської міської ради. Кружляли в танку вихованці танцювального колективу «Браво».

Всі учасники концертної програми захоплювали своїми запальними виступами і, без сумніву, завоювали неабияку прихильність глядачів.

Суботній день видався досить погожим, тому багато молодих хлопців виявили бажання взяти участь у спортивних розвагах. Юні та більш досвідчені козаки змагалися у змаганнях з армреслінгу, присіданні з вагою, шашках та дартсі. Переможці отримали призи від організаторів.

Для наймолодших учасників народних гулянь працівники Центру дитячої та юнацької творчості підготували й провели розважальну програму під умовною назвою «У колі друзів».

А яка ж Масляна без млинців та вареників? Здається, жоден учасник «Масляних гостин» не пішов зі свята, не скуштувавши каші із справжньої «польової кухні», різноманітних млинців з начинкою і без, та гарячого чаю. Біля кожної світлиці з піснями, жартами, частуванням вітали кожного перехожого щирі та гостинні господарі.

На завершення заходу провели стародавній обряд - спалювання опудала Масляної. Усі учасники та гості дійства зібралися біля солом’яної «красуні». Дехто фотографувався з нею, а хто просто прощався до наступної зими.

По тому, як сяяли очі та усмішки на обличчях гостей, можна зробити висновок, що свято вдалося. Саме воно дозволило по-справжньому відчути дух Зими та Весни, поринути у круговерть традиційних народних гулянь, поласувати улюбленими стравами українців, якими гостинно пригощали всіх охочих.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь