Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Легалізація трудових відносин - на захисті прав найманих працівників

Дата: 17.02.2020 08:35
Кількість переглядів: 650

Фото без описуНа виконання доручення Прем’єр - міністра України Олексія Гончарука від 22.01.2020 №2313/0/1-20 органами Державної податкової служби, Держпраці, Пенсійного фонду України, Державної служби зайнятості, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, іншими органам виконавчої влади та органами місцевого самоврядування проводяться спільні масово-роз’яснювальні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості населення.

Заходи проводитимуться для підвищення відповідальності роботодавців під час виконання законодавства про працю та виявлення тих, які використовують неоформлену найману працю. Крім того, вони передбачають проведення зустрічей з платниками та відвідування місць здійснення їх діяльності. 

В управлінні у м. Сумах Головного управління ДПС у Сумській області інформують, що офіційне оформлення трудових відносин – це запорука у соціальному захисті найманої праці, забезпечення оплати лікарняних та відпустки, накопичувальна система загального стажу робітника, гарантоване отримання пенсії і т.п. 

Працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця, що супроводжується повідомленням про такий прийом органа Державної податкової служби. 

Слід пам’ятати, що незадекларована праця знижує доходи державного бюджету, а отже і можливість фінансування державних програм соціального спрямування.

В управлінні акцентують увагу, що вже починаючи з лютого 2020 року за встановлені факти неоформленої найманої праці до порушників законодавства будуть вжиті контрольно-перевірочні заходи із застосуванням штрафних та фінансових санкцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь