A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Запрошуємо власників земельних ділянок на звірку

Дата: 18.02.2020 09:14
Кількість переглядів: 1028

Фото без описуУправління у м. Сумах Головного управління ДПС у Сумській області запрошує громадян – власників та користувачів земельних ділянок на звірку даних, на підставі якої контролюючі органи нараховуватимуть податкові зобов’язання з плати за землю.

Звертаємо увагу, що облік фізичних осіб – платників плати за землю та нарахування відповідних сум проводяться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки щороку до 1 травня. 

Для достовірного обліку об’єктів оподаткування платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки (п.286.5 ст.286 Податкового кодексу України) для проведення звірки даних щодо: 

- розміру площі земельної ділянки, яка перебуває у власності та/або користуванні платника податку; 

- права на користування пільгою із сплати податку; 

- розміру ставки податку; 

- нарахованої суми податку. 

У випадку виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, контролюючий орган протягом десяти робочих днів проводить перерахунок суми податку і надсилає (або вручає) платнику податку нове податкове повідомлення-рішення.

Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним). 

В управлінні нагадують, що фізична особа, яка має право на пільгу та є власником декількох земельних ділянок одного виду використання, до 1 травня 2020 року має подати письмову заяву про самостійне обрання/зміну земельної ділянки для застосування пільги. Заява подається у довільній формі до органу фіскальної служби за місцем знаходження земельної ділянки. 

Пільга застосовується до обраної земельної ділянки з базового податкового (звітного) періоду, у якому подано зазначену заяву.

До категорії пільговиків належать інваліди першої і другої груп, фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років, пенсіонери за віком та ветерани війни.

Мешканці Білопільської об'єднаної територіальної громади можуть звертатися за адресою:

Сумська обл., м.Білопілля,

вул.Соборна, 77

тел.: (05443) 9-13-12, 9-21-70

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь