A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Час і досі не загоїв рани…

Дата: 15.02.2020 10:28
Кількість переглядів: 837

Біля пам’ятного знаку на честь загиблих воїнів-афганців, уродженців Білопільщини, 15 лютого відбувся мітинг до Дня вшанування учасників бойових дій на території  інших держав  та 31 річниці виведення  військ з Республіки Афганістан.

Цього дня громада міста віддала належне воїнам-інтернаціоналістам, яких доля свого часу закидала у гарячі точки, що спалахували у різних куточках нашої планети.

Подякувати солдатам, які брали участь у конфліктах за межами нашої держави, та схилити голову у пам’ять тих, кому не судилося повернутися на рідну землю, зібралися воїни-інтернаціоналісти та члени їх сімей, керівництво міської та районної влади, духовенство та небайдужі жителі міста.

Міський голова Юрій Зарко у своєму виступі підкреслив: покоління воїнів-інтернаціоналістів сьогодні є прикладом для нинішніх захисників українських кордонів, прикладом справжньої мужності та вірності військовому обов’язку.

Анатолій Деркачов, голова громадської організації ветеранів Афганістану Білопільського району теж зазначив, що хоч вже 31 рік минув від дня завершення війни в Афганістані, але тяжкі втрати, які поніс наш народ, біль спогадів та бойових ран, пам’ять про наших співвітчизників, які навіки залишились солдатами тієї війни, завжди буде жити в наших серцях.

«Ми ніколи не повинні забувати про тих, чиї імена викарбувані на цьому пам’ятному знаку. Вічна їм пам’ять і вічний спокій», - сказав він.

Усіх бійців, загиблих під час виконання військового обов’язку в республіці Афганістан, на території інших держав та на сході України, вшанували хвилиною тиші, після чого Благочинний Білопільського району УПЦ  Петро Савонік провів літію.

Завершили зібрання покладанням квітів до пам’ятного знаку на честь загиблих воїнів-афганців та Меморіалу «Алея Слави Героїв АТО».

Продовжилися заходи у комунальному закладі Білопільської міської ради «Білопільський центр культури і дозвілля «Україна». Тут для воїнів-інтернаціоналістів був проведений вечір-зустріч «Ціна чужої війни».

Також цього дня на честь вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 31 річниці виводу військ з Афганістану у Іскрисківщинському СБК були організовані змагання з парного більярду серед молоді Рижівського, Нововирківського, Іскрисківщинського, Павлівського  старостатів та Гуринівської сільської ради.

Не залишилися осторонь у проведенні заходів й інші працівники клубних та бібліотечних установ, що підпорядковуються відділу культури, спорту та туризму виконавчого комітету Білопільської міської ради. Зокрема на території Ободівського, Павлівського, Нововирківського, Іскрисківщинського та Рижівського старостатів було вшановано воїнів-інтернаціоналістів, що проживають у їхніх населених пунктах, проведено тематичні години та організовано виставки літератури.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь