A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Податкові новації в 2020 році

Дата: 30.01.2020 15:05
Кількість переглядів: 662

Податковий КодексВ управлінні у м. Сумах ГУ ДПС у Сумській області інформують, що  згідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», з 01.01.2020 року розмір мінімальної зарплати становить 4723 гривень. Відповідно, мінімальний розмір єдиного внеску на місяць становить 1039,06 гривень (22% від мінімальної зарплати). Сума сплати за квартал складає 3117,18 гривень. 

Вперше у такому розмірі сплачують єдиний внесок фізичні особи-підприємці за найманих працівників, починаючи з січня 2020 року, за себе - за підсумками І кварталу 2020 року (до 20 квітня 2020 року). 

Слід пам'ятати, єдиний внесок сплачується незалежно від того, ведеться підприємницька діяльність чи ні. Виняток складають пенсіонери за віком та особи з інвалідністю. 

В управлінні нагадують, що кінцевий термін подачі звітності ЄСВ за 2019 рік - до 09 лютого 2020 року. 

Нова форма податкової декларації

Наказом Міністерства фінансів України від 25.042019 №177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02,10.2015 №859», з 1 січня 2020 року запроваджується та вводиться в дію нова форма податкової декларації, якою передбачені деякі зміни. 

Так, новою формою податкової декларації передбачено в окремому додатку ФЗ здійснення розрахунку суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку із використанням права на податкову знижку. 

Крім того, у новій формі податкової декларації для платників податків, які декларують право на податкову знижку, введено окрему позначку у розділі категорія платника, у зв’язку з тим, що такі платники мають окремий граничний строк подання податкової декларації – по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. 

Новітні РРО

З квітня 2020 року норми законів України від 20.09.2019 №129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та від №128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадському харчуванні та послуг» поширюватимуться на спрощенців ІІ та ІІІ груп. 

Враховуючи податкові новації у сфері застосування РРО, готівкові операції за посередництвом касової техніки чи новітніх програмних комплексів зобов’язані здійснювати підприємці-спрощенці ІІ та ІІІ груп, за умови, що обсяг їх доходу протягом календарного року перевищив 1 мільйон гривень, а також усі підприємці, які реалізують технічно складні побутові товари і лікарські засоби, вироби медичного призначення та надають платні послуги у сфері охорони здоров’я. 

Фахівці управління у м. Сумах звертаються до підприємців, котрі працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, з пропозицією спланувати свою бізнес-діяльність таким чином, щоб не порушувати законодавчі вимоги у сфері готівкового обігу. 

За інформацією Головне управління ДПС у Сумській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь