Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Податкові новації в 2020 році

Дата: 30.01.2020 15:05
Кількість переглядів: 704

Податковий КодексВ управлінні у м. Сумах ГУ ДПС у Сумській області інформують, що  згідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», з 01.01.2020 року розмір мінімальної зарплати становить 4723 гривень. Відповідно, мінімальний розмір єдиного внеску на місяць становить 1039,06 гривень (22% від мінімальної зарплати). Сума сплати за квартал складає 3117,18 гривень. 

Вперше у такому розмірі сплачують єдиний внесок фізичні особи-підприємці за найманих працівників, починаючи з січня 2020 року, за себе - за підсумками І кварталу 2020 року (до 20 квітня 2020 року). 

Слід пам'ятати, єдиний внесок сплачується незалежно від того, ведеться підприємницька діяльність чи ні. Виняток складають пенсіонери за віком та особи з інвалідністю. 

В управлінні нагадують, що кінцевий термін подачі звітності ЄСВ за 2019 рік - до 09 лютого 2020 року. 

Нова форма податкової декларації

Наказом Міністерства фінансів України від 25.042019 №177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02,10.2015 №859», з 1 січня 2020 року запроваджується та вводиться в дію нова форма податкової декларації, якою передбачені деякі зміни. 

Так, новою формою податкової декларації передбачено в окремому додатку ФЗ здійснення розрахунку суми податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку із використанням права на податкову знижку. 

Крім того, у новій формі податкової декларації для платників податків, які декларують право на податкову знижку, введено окрему позначку у розділі категорія платника, у зв’язку з тим, що такі платники мають окремий граничний строк подання податкової декларації – по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. 

Новітні РРО

З квітня 2020 року норми законів України від 20.09.2019 №129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та від №128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадському харчуванні та послуг» поширюватимуться на спрощенців ІІ та ІІІ груп. 

Враховуючи податкові новації у сфері застосування РРО, готівкові операції за посередництвом касової техніки чи новітніх програмних комплексів зобов’язані здійснювати підприємці-спрощенці ІІ та ІІІ груп, за умови, що обсяг їх доходу протягом календарного року перевищив 1 мільйон гривень, а також усі підприємці, які реалізують технічно складні побутові товари і лікарські засоби, вироби медичного призначення та надають платні послуги у сфері охорони здоров’я. 

Фахівці управління у м. Сумах звертаються до підприємців, котрі працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, з пропозицією спланувати свою бізнес-діяльність таким чином, щоб не порушувати законодавчі вимоги у сфері готівкового обігу. 

За інформацією Головне управління ДПС у Сумській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь