A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Служба зайнятості навчає з урахуванням потреб роботодавця

Дата: 08.11.2019 10:08
Кількість переглядів: 698

Все більше підприємств різної форми власності Сумщини співпрацюють з місцевою службою зайнятості. На сьогодні послугами служби користуються майже п’ять тисяч роботодавців області. З кожним роком їх кількість невпинно зростає.

Чим приваблює роботодавців служба зайнятості? Відповідь одна: вони черпають тут необхідні кадри. З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, цього року за сприяння  обласної служби зайнятості  більше 4 тис. безробітних проходили професійне навчання.

Найбільш поширеними професіями, які здобули безробітні, є зварник пластмас, перукар, манікюрник, продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів, педикюрник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, водії тролейбусів та трамваїв, кухар, електрогазозварник, оператор котельні, машиніст (кочегар) котельні, оператор верстатів з програмним керуванням.

Скажімо, якщо взяти тих же операторів котельні, машиністів (кочегарів) котельні, то цього року набули зазначений фах та вдосконалили свої набуті раніше знання (підтвердили власну кваліфікацію) до півтори тисячі чоловік.

Створив нове робоче місце – отримай компенсацію

Цього року кількість безробітних, працевлаштованих на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування становила 277 осіб (81 особа, яка недостатньо конкурентоспроможна на ринку праці та 196 осіб, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємства в пріоритетних видах економічної діяльності).

Послуга «Створив нове робоче місце – отримай компенсацію» стає все більш привабливою для роботодавців Сумщини. Значно побільшало і бажаючих стати підприємцями. За словами директора Сумського обласного центру зайнятості Володимира Підлісного, кількість безробітних, які отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю та започаткували власну справу, порівняно з минулим роком зросла майже втричі.

- Нові робочі місця – це лакмусовий папір відродження економіки, - говорить В. Підлісний. – Для роботодавців, які їх створюють, держава розробила низку пільг. Ми всіляко заохочуємо безробітних започаткувати власну справу. Бо ж усім відомо, що основою успіху будь-якої держави є малий та середній бізнес. Саме він є локомотивом відродження економіки, гарантією процвітання України.

Не втрачає актуальності на Сумщині також тимчасова зайнятість. За сприяння обласної служби зайнятості забезпечено тимчасову роботу 2,7 тис. громадян,  зокрема, 1,2 тис. осіб взяли участь у громадських роботах та 1,5 тис. – мали можливість докласти свої навички в інших сферах зайнятості тимчасового характеру.

Найбільш поширені види громадських робіт у Сумській області, як свідчить статистика, - благоустрій територій, інформування населення по субсидіях, очищення снігових заметів, турбота про соціально вразливі верстви населення (особливо цього потребують літні люди у віддалених селах), екологічний захист навколишнього середовища, постійний догляд місць поховань, роботи на об’єктах соціальної сфери, впорядкування придорожніх смуг тощо.

Що ж готує рік прийдешній у сфері зайнятості?

Обласна служба зайнятості активно співпрацює з підприємствами, які планують створювати робочі місця щодо їх укомплектування.

З метою забезпечення реалізації державної політики у сфері зайнятості, збереження трудового потенціалу, підтримки сталої ситуації на ринку праці діє Програма зайнятості населення Сумської області на 2018-2020 роки, якою передбачається створити у 2020 році 9,9 тис. нових робочих місць суб’єктами господарювання усіх форм власності в різних видах економічної діяльності, у тому числі: для найманих працівників у юридичних осіб – 3,5 тис. одиниць; для найманих працівників у фізичних осіб-підприємців та фізичних осіб-підприємців – 6,4 тис. одиниць.

За видами економічної діяльності найбільше нових робочих місць буде створено у сфері оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів – 4,6 тис. одиниць; переробної промисловості – 1,5 тис.; надання інших видів послуг – 1,1 тис.; будівництва – 0,4 тис.; тимчасового розміщення й організації харчування –  0,4 тис.; сільського господарства, лісового господарства та рибного господарства – 0,4 тис.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь