A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

ГРОМАДСЬКІ ФОРМУВАННЯ НА СУМЩИНІ ДОПОМАГАЮТЬ ПРАВООХОРОНЦЯМ ЗАБЕЗПЕЧУВАТИ ГРОМАДСЬКИЙ ПОРЯДОК В ОБЛАСТІ

Дата: 14.08.2019 14:14
Кількість переглядів: 1309

14 серпня 2019 року відбулась нарада щодо покращення роботи по взаємодії з громадськими формуваннями під час виконання ними правоохоронних завдань, яку провів заступник голови облдержадміністрації Іван БОРШОШ.

На нараді був присутній і голова громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону «Білопільська муніципальна варта» Руслан БОРОВИК.

За словами заступника голови облдержадміністрації, залучення населення Сумщини до забезпечення публічної безпеки і правопорядку, профілактики правопорушень є пріоритетним способом протидії злочинності, зменшення масштабів її поширення, поліпшення криміногенної обстановки в області.

«У Сумській області зареєстровано 37 громадських формувань, які діють відповідно до законодавства та мають статус юридичної особи, чисельний склад таких формувань складає 1962 особи», – повідомив Іван Боршош.

Слід зазначити, що на території Білопільської громади офіційно зареєстроване 1 громадське формування, яке має статус юридичної особи. Громадське формування «Білопільська муніципальна варта» зареєстровано 10 жовтня 2018 року. На сьогоднішній день громадське формування налічує 21 особу, які зареєстровані відповідно до норм закону і пройшли відповідні навчання, щодо ведення своїх статутних обов’язків та завдань.

Начальник Головного управління Національної поліції в Сумській області Микола ЛУШПІЄНКО зазначив, що правоохоронні органи завжди відкриті до діалогу та готові до розроблення алгоритму спільних дій з активістами для забезпечення громадського порядку на території області. Також він зауважив, що у разі виявлення випадків бездіяльності співробітників правоохоронних органів жителям нашої області слід негайно повідомляти до управління Нацполіції.

«Зі свого боку, влада на місцях повинна бути зацікавлена в утворенні та підтримці таких громадських організацій», – додав Іван Боршош.

Громадські активісти розповіли посадовцям, що члени громадських формувань за 7 місяців цього року взяли участь у проведенні 233 спільних з працівниками поліції  патрулювань та відпрацювань населених пунктів. За їх участю розкрито 157 злочинів, затримано 87 осіб за вчинення адміністративних правопорушень.

За інформацією Сумської обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь