Держпродспоживслужба інформує!
Рекомендації щодо здійснення реалізації харчових продуктів за межами стаціонарних потужностей, з метою недопущення харчових отруєнь та спалахів гострих кишкових інфекцій серед населення.
Відповідно до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» та «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» Білопільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області повідомляє мешканців громади, а також керівників підприємств, установ, організацій, які здійснюють реалізацію харчових продуктів під час проведення масових заходів та зібрань людей про рекомендації, які слід дотримуватися. Зокрема:
- Операторам ринку, які будуть реалізовувати харчові продукти, погоджувати асортиментний перелік з Білопільським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області (м.Білопілля, вул.Шевченка, буд.19) та надавати супровідні документи на продукцію, що буде реалізовуватись
- Не залучати до торгівлі харчовими продуктами випадкових осіб, котрі не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни та не пройшли медичного огляду
- Не допускати зберігання та реалізацію харчових продуктів особам, які не мають належних санітарних умов та обладнання для підтримання необхідного температурного режиму, відповідно до їх маркування, а особливо неупакованих харчових продуктів, продуктів, що виготовляються на місці та передаються споживачу без термічної обробки та харчових продуктів тваринного походження (обов’язково за наявності супровідних ветеринарних документів).
За інформацією Білопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області