A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Щодо контрольованого застосування пестицидів та агрохімікатів

Дата: 10.06.2019 10:25
Кількість переглядів: 921

ПестицидиЧерез те, що почастішали звернення жителів громади з приводу законного чи не законного використання агрохімікатів та застосування пестицидів і масової загибелі бджіл, доводимо до відома інформацію суб’єктам господарювання та громадянам.

В першу чергу слід зазначити, що застосування пестицидів та агрохімікатів під час обробки сільськогосподарських культур повинно відбуватися згідно Закону України «Про бджільництво» та Державних санітарних правил (ДСП 8.1.2.001-98).

Фізичні та юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин зобов’язані не пізніше ніж 3 доби до початку проведення робіт попередити про це органи місцевого самоврядування, пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до 10 (десяти) кілометрів від оброблюваних площ.

Про цьому повідомляється дата оброблення, назва препарату, ступінь і строки дії токсичності препарату. У період проведення робіт у радіусі 200 метрів від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи.

Нагадуємо, що порушення законодавства України в галузі бджільництва тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність.

З метою уникнення загибелі бджіл та конфліктних ситуацій з населенням відділ агропромислового розвитку Білопільської районної державної адміністрації рекомендує обробіток сільськогосподарських угідь проводити у період відсутності льоту бджіл у ранкові та вечірні години (з 22.00 до 06.00).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь