A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Про перепризначення житлових субсидій

Дата: 19.05.2019 10:10
Кількість переглядів: 1403

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі»  внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів  від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Житлова субсидія не призначатиметься, якщо громадянин не повернув надміру перераховану (виплачену) суму житлової субсидії за попередні періоди її одержання на вимогу Управління соціального захисту населення або не сплачує суми до повернення, визначені Управлінням соціального захисту населення.

Повторно із Заявою та Декларацією про доходи у травні 2019 року потрібно звернутися:

- орендарям житла;

- внутрішньо переміщеним особам;

- тим домогосподарствам, в яких з жовтня 2018 року відбулися зміни у складі сім’ї;

- сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;

- сім’ям, де є непрацюючі громадяни працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;

- особам, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства.

Громадянам, які одержували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2018-2019 років у грошовій формі (безготівковій чи готівковій), і у них відсутня заборгованість за сплату житлово-комунальних послуг то їм житлова субсидія на наступний строк призначається у готівковій формі («живими коштами»).

Борги за оплату житлово комунальних послуг за квітень 2019 року не братимуться до уваги при перепризначенні субсидії у травні.

Крім того, не враховуватиметься і заборгованість, що виникла у зв’язку з тим, що надавач послуги не уклав договору з Ощадбанком для перерахування сум житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

Житлову субсидію з травня видаватимуть готівкою: пенсіонерам на пенсійну картку чи через Укрпошту, всім, хто ще не на пенсії – через АТ «Ощадбанк».

Ті домогосподарства, які станом на травень-червень матимуть борги за сплату житлово-комунальних послуг, будуть переведені на безготівкову грошову форму.

Тим, у кого будуть борги, після їх погашення або укладення договору реструктуризації потрібно буде звернутися із Заявою та Декларацією про доходи в Управління соціального захисту населення.

Субсидію на неопалювальний період розраховуватимуть на підставі доходів громадян, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року.

Якщо у травні 2019 року субсидію буде перепризначено на новий період – 2019-2020 років, то у жовтні її розмір на опалювальний період 2019-2020 років розрахують автоматично. До уваги братимуться доходи 1-2 кварталів 2019 року.

За додатковою інформацією звертатися до Управління соціального захисту населення Білопільської райдержадміністрації за телефонами 9-13-33, 095-196-05-23 або 066-864-01-55


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь